Användningsområde Print

Books-and-Diaries_ContentPage_259x194.jpg

Böcker 

För böcker med mycket text är läsbarheten en viktig faktor i pappersvalet. Böcker med mycket bilder ställer i stället krav på papperets förmåga till bildåtergivning. Även bigningstekniken är en parameter att tänka på i pappersvalet. Och självfallet ekonomin.

Våra papperskonsulenter kan guida dig till det rätta pappersvalet för ditt magasin, vad gäller utseede, känsla, ekonomi, teknik, miljökrav och tillgänglighet.

Viktigt att tänka på:

  •  I böcker med mycket text är läsbarheten en viktig aspekt. Välj gärna ett obestruket papper med en gulton.
  •  För böcker med mycket bilder kan du välja mellan bestrukna papper i olika ytor eller ett obestruket papper med jämn yta.
  • Rekommenderade produkter: Olin Rough, Scandia 2000, Cocoon

Olin 

Olin är en familj av obestruket premiumpapper från Skottland. Kännetecknande är den höga bulken, de fina tryckegenskaperna och den härligt ytråa papperskänslan. Olin Rough finns i ytvikterna 90-300 g och även i nyanserna white och cream. Hela Olin-sortimentet är FSC® certifierat.

Läs mer

Scandia 2000

Scandia 2000 är ett lämpligt papper när du vill ha en ren och obestruken känsla med neutral vithet, naturton eller gultonat. Scandia 2000 finns två ytor där Smooth är lite slätare för att göra bilder ännu mer rättvisa i tryck. Scandia 2000 tillverkas på Lessebo Bruk i Småland och har svårslagna miljöegenskaper som svarar upp till även den hårdaste miljöpolicy.

Läs mer

Cocoon 

Cocoon är ett sortiment av 100 % återvunnet returpapper som är lika vita som papper av jungfrufiber. Cocoon finns i obestrukna Cocoon Offset, bestrukna Cocoon Silk och Gloss och även som en pre-print variant för förtryck i offset (lämpligt för brevpapper till exempel). Dessutom finns Cocoon i matchande kuvert.

paperman