Vi arbetar aktivt med att vidta förebyggande åtgärder med anledning av COVID-19. Läs mer under NYHETER.

Användingsområden Print

Brochures_ContentPage_259x194.jpg

Broschyrer  och foldrar

Broschyrer och foldrar är de vanligaste trycksakerna. De går att variera i det oändliga med format, bindning, pappersval, falsning. När det gäller pappersval finns det många parametrar att tänka på, vi har samlat dem under Att välja papper.

Våra papperskonsulenter kan guida dig till det rätta pappersvalet för din broschyr, vad gäller utseende, känsla, ekonomi, teknik, miljökrav och tillgänglighet.

 

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:

  •  Fundera på vilken känsla du vill förmedla ”mellan raderna” i din trycksak. Ska papperet ha mycket ytkänsla, en glittrig ton eller mer neutralt?
  •  Har du mycket text? Tänk då på läsbarheten – ett obestruket gultonat papper är det mest bekväma för ögonen.
  •  Vilken typ av bilder har du och hur viktig är bildåtergivningen? Lätta bilder med mycket kontrast blir bra på de flesta papper. Bilder med mörka partier och mycket detaljer blir allra bäst på ett bestruket glättat papper.
  • Rekommenderade produkter: Scandia 2000, GalerieArt™, Cocoon

Scandia 2000

Scandia 2000 är ett lämpligt papper till profilprogram när du vill ha en ren och obestruken känsla med neutral vithet, naturton eller gultonat. Ytvikter finns ända upp till 400 g för rejäla visitkort som ger intryck och det finns också ett stort kompletterade kuvertsortiment. Scandia 2000 tillverkas på Lessebo Bruk i Småland och har svårslagna miljöegenskaper som svarar upp till även den hårdaste miljöpolicy.

Läs mer

GalerieArt™ 

GalerieArt™ är en familj av högkvalitativa bestrukna papper för att ge bildtrycket bästa möjliga förutsättningar. Med de fyra ytorna Gloss, Silk, Matt och Bulk har du alla möjligheter att välja den känsla som ger bäst effekt för din trycksak.

Läs mer

Cocoon 

Cocoon är ett sortiment av 100 % återvunnet returpapper som är lika vita som papper av jungfrufiber. Cocoon finns i obestrukna Cocoon Offset, bestrukna Cocoon Silk och Gloss och även som en pre-print variant för förtryck i offset (lämpligt för brevpapper till exempel). Dessutom finns Cocoon i matchande kuvert.