Användningsområde Print

Catalog_ContentPage_259x194.jpg

Kataloger 

Kataloger är en viktig del i försäljningsarbetet. Produkterna ska visas upp på ett bra sätt, information ska vara tydlig. En bra katalog ska hålla för många bläddningar. När du lyckas med din katalog stärker den ditt varumärke. I en katalog med stort sidomfång och upplaga ska du tänka igenom pappersvalet ordentligt eftersom papperspriset påverkar mer än i en trycksak med liten upplaga.

Våra papperskonsulenter kan guida dig till det rätta pappersvalet för din katalog, vad gäller utseede, känsla, ekonomi, teknik, miljökrav och tillgänglighet.

 

Viktigt att tänka på:

  •  Vilken känsla vill du förmedla ”mellan raderna” i din katalog? Vill du ha ett papper med mycket känsla eller glans?
  •  Vill du lyfta fram bilderna maximalt? Då ska du välja ett bestruket glosspapper. Men om du ska limbinda din katalog är glosspapper inte det bästa valet!
  •  För bästa ekonomi ska du välja ett papper med hög bulk. Det innebär att papperet har hög tjocklek i förhållande till sin vikt och ger ofta möjlighet att välja en lägre ytvikt och spara pengar.
  • Rekommenderade produkter: GalerieArt™ Volume, Edixion, UPM Sol Matt, UPM Sol Gloss

GalerieArt™ Volume

GalerieArt™ Volume är ett helmatt bestruket papper med hög bulk som ger trycksakerna extra fyllighet, stadga och naturlig känsla. Står du i valet och kvalet mellan bestruket och obestruket är GalerieArt™ Volume det perfekta alternativet med sin speciella karaktär.

Beställ

EDIXION 

Edixion är ett obestruket papper med naturlig touch och en fin, jämn yta, något som ger ett fint tryckresultat. Edixion har en hög bulk och styvhet som ger bra körbarhet även vid höga hastigheter. Med sin höga opacitet klarar Edixion dubbelsidigt tryck även låga ytvikter.

Beställ

UPM SOL Gloss

UPM Sol gloss är ett bestruket papper med bra bildåtergivning. UPM Sol Gloss har en mycket bra opacitet, vilket ger ekonomi då man kan gå ner i ytvikt med bibehållen hög opacitet.

Beställ

UPM Sol Matt

UPM Sol matt är ett bestruket papper med bra bildåtergivning. UPM Sol matt har en mycket bra opacitet, vilket ger ekonomi då man kan gå ner i ytvikt med bibehållen hög opacitet.

Beställ
paperman