Användningsområde Print

Magazines-and-Newsletter_ContentPage_259x194.jpg

Magasin  och tidningar

Ska magasinet ge en lyxigt glossig känsla eller en naturlig rå känsla? Pappersvalet ger första intrycket och slår an tonen direkt du tar i ett magasin. Upplagan och trycktekniken är viktiga faktorer för pappersvalet. Vi rekommenderar att beställa en dummy för att vara säker på papperskvalitet och ytvikt.

Våra papperskonsulenter kan guida dig till det rätta pappersvalet för ditt magasin, vad gäller utseede, känsla, ekonomi, teknik, miljökrav och tillgänglighet.
 

Viktigt att tänka på:

  •  Fundera på vilken känsla du vill förmedla ”mellan raderna”. Ska papperet ha mycket ytkänsla, en glittrig ton eller mer neutralt?
  •  Har du mycket text? Tänk då på läsbarheten – ett obestruket gultonat papper är det mest bekväma för ögonen.
  •  Vilken typ av bilder har du och hur viktig är bildåtergivningen? Lätta bilder med mycket kontrast blir bra på de flesta papper. Bilder med mörka partier och mycket detaljer blir allra bäst på ett bestruket glättat papper.
  • Rekommenderade produkter: Olin Rough, Scandia 2000, Cocoon, GalerieArt Volume, GalerieArt Matt, UPM Sol Matt

Olin Rough

Olin är en familj av obestruket premiumpapper från Skottland. Kännetecknande är den höga bulken, de fina tryckegenskaperna och den härligt ytråa papperskänslan. Olin Rough finns i nyanserna white och cream.

Beställ

Scandia 2000

Scandia 2000 är ett lämpligt papper när du vill ha en ren och obestruken känsla med neutral vithet, naturton eller gultonat. Scandia 2000 tillverkas på Lessebo Bruk i Småland och har svårslagna miljöegenskaper som svarar upp till även den hårdaste miljöpolicy.

Beställ

cocoon 

Cocoon är ett sortiment av 100 % återvunnet returpapper som är lika vita som papper av jungfrufiber. Cocoon finns i obestrukna Cocoon Offset, bestrukna Cocoon Silk och Gloss. Dessutom finns Cocoon i matchande kuvert.

Beställ

GalerieArt™ Volume

GalerieArt™ Volume är ett helmatt bestruket papper med hög bulk som ger trycksakerna extra fyllighet, stadga och naturlig känsla. Står du i valet och kvalet mellan bestruket och obestruket är GalerieArt™ Volume det perfekta alternativet med sin speciella karaktär.

Beställ

GALERIEART™ matt

GalerieArt™ Matt är ett högbestruket papper med extra matt ytfinish och hög bulk och vithet. Den reflexfria och jämna ytan ger GalerieArt™ Matt optimal läsbarhet och bildåtergivning samtidigt som papperet förmedlar känsla och hög kvalitet. 

Beställ

UPM Sol Matt

UPM Sol matt är ett bestruket papper med bra bildåtergivning. UPM Sol matt har en mycket bra opacitet, vilket ger ekonomi då man kan gå ner i ytvikt med bibehållen hög opacitet.

Beställ
paperman