Användningsområden Print

Letterhead-and-Corp-Com_ContentPage_259x194.jpg

Profilprogram 

Rätt pappersval stärker ditt företags profil och varumärke, fel pappersval kan kommunicera något helt annat än det du tänkt dig. Hos oss finns papper för att spela på alla tänkbara känslosträngar, såväl som för rak information och torra fakta.

Våra papperskonsulenter kan guida dig till det rätta pappersvalet för ditt företag, vad gäller utseende, känsla, ekonomi, teknik, miljökrav och tillgänglighet.

 

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:

  •  Fundera på vilken känsla du vill förmedla ”mellan raderna”. Ska papperet ha mycket ytkänsla, en glittrig ton eller mer neutralt?
  •  Har du mycket text? Tänk då på läsbarheten – ett obestruket gultonat papper är det mest bekväma för ögonen.
  •  Vilken typ av bilder har du och hur viktig är bildåtergivningen? Lätta bilder med mycket kontrast blir bra på de flesta papper. Bilder med mörka partier och mycket detaljer blir allra bäst på ett bestruket glättat papper.
  • Rekommenderade produkter: Scandia 2000, Conqueror

Scandia 2000

Scandia 2000 är ett lämpligt papper till profilprogram när du vill ha en ren och obestruken känsla med neutral vithet, naturton eller gultonat. Ytvikter finns ända upp till 400 g för rejäla visitkort som ger intryck och det finns också ett stort kompletterade kuvertsortiment. Scandia 2000 tillverkas på Lessebo Bruk i Småland och har svårslagna miljöegenskaper som svarar upp till även den hårdaste miljöpolicy.

Läs mer

Conqueror 

Conqueror är en högkvalitativ och omtyckt klassiker som tillverkas i Skottland. I Conquerorfamiljen finns ett stort antal papper med struktur och färg och representativa kuvert: bland annat klassiska antikrandade Conqueror Laid, supersläta Conqueror CX22, skimrande Conqueror Iridescent och stenmarkerade Conqueror Stonemarque. Conqueror finns i 100% returfiber och hela familjen är FSC®-märkt.

Läs mer
paperman