Stäckfilm och plast

Masterline Lone og Per_760x173.jpg

Sträckfilm och Plast

 

4 professionella tips för användning av sträckfilm

 

Ett.pngFörvara din sträckfilm korrekt

Sträckfilm som används till sträckfilmsmaskiner kan snabbt väga 16-18kg. För att undvika tunga lyft är det en bra ide att placera förvaringen för dina rullar så nära användningsstället som möjligt. Då sparar du även tid när du byter rulle. Placera även rullarna där de ska förvaras i god tid så att de har rätt temperatur när de ska användas. De flesta typer av sträckfilm förvaras optimalt vid omkring 20 grader. Läs mer om vårt sortiment här.

Två.pngDin sträckfilm kan förebygga stöld

De flesta använder sig av transparent sträckfilm, men färgad sträckfilm ka också ha sina fördelar. T.ex är en heltäckande, svart sträckfilm smart till dig som önskar konfidentialitet eller skydd mot stöld. Har du däremot behov för att dina pallar är lätta att känna igen eller ska vara enkla att sortera kan en t.ex. en blå sträckfilm vara ett bra val. En generell fördel med att använda färgad sträckfilm är att det skyddar dina produkter mot solljus och missfärgning då den sträckfilmen har lägre transparens och därmed högre UV-skydd.

Tre.pngVälj rätt typ av plast och undvik onödig förbrukning

Det är en bra idé att fokusera på mer än bara kilopriset när du väljer sträckfilm. När du t.ex. väljer en sträckfilm med högre råvarukvalitet kan du ibland gå upp till en 30% reduktion i plasttjockleken. Det ger dig en lägre konsumtion, färre rullbyten och mindre behov för lagerförvaring.

Utöver det ska kvaliteten även väljas efter ditt inpackningsbehov. Övergripande finns det två typer av maskinsträckfilm - cast/plangjuten och blåst.

Cast/Plangjuten sträckfilm är gjutna på rullar. Egenskaperna för den sträckfilmen är att den har hög genomskinlighet, hög rivstyrka i rullriktningen, en tyst avrullning samt ett jämnt klibb och tjocklek. Plangjuten sträckfilm är ett bra val till mindre krävande gods.

Blåst sträckfilm är formad från en extruder och har lägre genomskinlighet. Den har en högre rivstyrka, låter mer vid avrullning och har en mycket hög stabiliserande förmåga. Blåst sträckfilm passar bäst till tungt och svårhanterligt gods som kräver en slitstark kvalitetsfilm. 

Överanvändning av sträckfilm kan även vara ett resultat av att man väljer fel film till fel maskin. Är du osäker på om du använder rätt film? Kontakta oss för ett sträckfilmstest så vi hjälper vi dig att optimera din sträckfilmsförbrukning. Tel: 010-707 70 00 eller order@antalis.com

Fyra.pngÖverväg en sträckfilmsmaskin

Skickar du bara en pall om dagen är manuell emballering med handsträckfilm en bra lösning. Genom att använda en handdispenser för manuell applicering av sträckfilmen, undviker du spill och trassliga rullar, men metoden kan vara tidskrävande och oprecis jämfört med maskinsträckfilm. För ett riktigt bra resultat rekommenderar vi att använda en sträckfilmsmaskin. Även om du inte använder sträckfilm så mycket finns det vinster att hämta då maskinerna reducerar ditt förbruk, ger bättre ergonomi för medarbetarna och ger en mer jämn kvalitet av rullningen. Läs mer om vårt sortiment här.

strækfilm_2.png

 

 

paperman