NOTERA! Torsdagen den 22 augusti håller vi företagskonferens. Detta innebär att Kundcenter stänger kl. 15.00, samt att inga order från e-handeln hanteras efter kl. 15.00 denna dag.

Infocenter Office

colorlok_259x194.jpg

ColorLok® Technology

Vad är ColorLok®?

ColorLok Technology är en ny standard för bättre utskriftskvalitet. Papper som är kvalificerat att bära ColorLok-logotypen, erbjuder bästa möjliga resultat.

ColorLok-standarden är anpassad för utskrifter på inkjet- och laserskrivare, så väl som vanliga kopieringsmaskiner. ColorLok-kvalificerade papper ger konsekventa och tillförlitliga utskrifter, oavsett vilken skrivare som använts i kontorsmiljön.
 

ColorLok® Technology

Vetenskapen bakom ColorLok Technology resulterar i mer mättade färger, djupare svärta och snabbare torktider.

Under pappersproduktionen, tillsätts ett additiv till papperet för att "låsa" pigmenten på pappersytan. Utan den här teknologin, beter sig papperet mer som en svamp genom att suga åt sig svärtan och färgpigmenten djupare ned i papperet, istället för att de hålls kvar nära ytan.

 

Läs mer om ColorLok här.
 

Hur fungerar det?

ColorLok-additivet tillsätts under pappersproduktionen och skapar en kemisk reaktion med pigmentet i bläckstrålebläcket. Detta hjälper färgerna att stanna kvar vid ytan, medan vattnet absorberas djupare i pappersfibrerna. Resultatet blir en högabsorberande och snabbtorkande produkt.
 

Pigmentpartiklar används som färgämnen i många inkjetfärger för hem- och kontorsskrivare. Pigmenten löses upp i en färglös vätska, kallat bläckbindemedel, vilket snabbt binder pigmenten vid pappersytan.

ColorLok1 ColorLok 2
När färgen träffar ytan på ett vanligt papper, tränger pigmentpartiklarna djupt ned i den porösa ytan och minskar den optiska densiteten. Med ColorLok Technology, tränger sig bläcket in i pappersytan utan att transportera pigmentpartiklarna ned i pappret, dessa stannar vid pappersytan.

 

Standardpapper
När bläcket träffar ytan på vanligt papper, sprider det sig längsmed pappersfibrerna vilket orsakar en "luddeffekt".
  Utan ColorLok   Versus-ikon   Med ColorLok   ColorLok-papper
Färgerna verkar renare, mer mättade och levande eftersom färgpartiklarna separeras från bläcket, innan det absorberas in i papperet.
                 
Standardpapper
Svart text ser mer grå ut eftersom mycket av bläcket blir mättat djupt in i pappersfibrerna, vilket ger lägre intensitet på ytan.
  Utan ColorLok   Versus-ikon   Med ColorLok   ColorLok-papper
Svarta pigment separeras från bläcket och stannar vid pappersytan, vilket resulterar i djupare svärta med skarpare kanter.

  

HP Home & Office

HP_HomeOffice_119x119.jpg

HP Home & Office är det ekonomiska valet för hemmakontor och små kontor. Speciellt lämpad för interna dokument och svartvita utskrifter. Anpassat för inkjet och högvolymskopiering.

Läs mer

Image Impact

image_impact_119x119.jpg

Ett högvitt kvalitetspapper som garanterar perfekt resultat för presentationer, rapporter och andra dokument i färg, utskrivna på laser- eller bläckstråleskrivare och kopiatorer.

Läs mer

HP Printing

Hp printing

HP Printing är det perfekta valet för de mest allmänna utskriftsbehoven. Detta multifunktionspapper passar både laser- och bläckstråleskrivare. Certifierat med ColorLok® Technology.

Läs mer