NOTERA! Torsdagen den 22 augusti håller vi företagskonferens. Detta innebär att Kundcenter stänger kl. 15.00, samt att inga order från e-handeln hanteras efter kl. 15.00 denna dag.

Infocenter Office

Store_handle_259x194.png

Lagring  & hantering

Hur du hanterar papperet för optimal funktion och funktionalitet.

Du har säkert stått vid skrivaren eller kopiatorn och varit upprörd över att papperet krånglar och fastnar.
Det man inte alltid tänker på är att papperet är ett levande material som behöver lagras och hanteras på rätt sätt för att fungera optimalt.

Här hittar du information om hur du på rätt sätt tar hand om ditt kontorspapper för att slippa trassel och få krångelfria utskrifter.

Du kan även ladda ner informationen som pdf.

 

Papper, ett levande material
En pappersfiber tar upp fukt och sväller om den omgivande luften är fuktig. Den avger fukt och krymper om luften är torrare. Därför är det mycket viktigt att man hanterar papperet på rätt sätt.

 

Ladda paper i rätt tid
Undvik vågigt eller uttorkat papper. Fyll pappersmagasinen på morgonen och låt inte papper ligga kvar i magasinen över helgen då det kan orsaka problem.

 

Hantera papper varsamt
Lufta eller jämnstöt inte pappersbuntarna. Papperet bir statiskt laddat och skadat i kanterna, vilket kan leda till papperstrassel och driftstörningar. Tänk på att omslagspapperet och kartongen skyddar papperet samt ser till att papperet är i bra kondition när du ska använda det.

 

Låt papperet acklimatisera sig
Papper fungerar bäst om det lagras vid samma temperatur som lokalen har där man ska använda det. Om papperet transporterats eller lagrats i kyla måste det få tid att anpassa sig till den rumstemperatur man arbetar i.