WWF Sweden

WWF Sverige har utsett "Ett vildare liv" till årets Pandabok 2018, tryckt på Cocoon Silk papper från Antalis

Antalis har varit en kreativ partner med "Ett vildare liv"-projektet sedan starten. Denna fantastiska bildsamling av Moder Natur har gjort det möjligt att vinna Årets Panda-bok 2018. Detta specialpris, som tilldelats av WWF Sverige (World Wide Fund for Nature), utdelas till de bästa naturskildringarna varje år och vill uppmärksamma personer som gör betydelsefulla och personliga bidrag till bevarandet av vår natur.

  

Stockholm, 25 maj 2018 – Antalis är Europas ledande leverantör inom B2B av papper, förpackningar och storformat, och har varit en kreativ partner med "A Wilder Life projektet ända sedan starten. Fotoboken är en hyllning till naturen, producerad på Cocoon Silk, ett 100% återvunnet papper som distribueras av Antalis.

Denna bok är en hyllning till den fantastiska biologiska mångfalden som finns i Europas natur, men också om behovet av att återskapa naturen.

"Naturen återhämtar sig om vi bara lämnar den i fred. Vi är väldigt glada att kunna sprida vårt budskap till en större publik genom Pandabok-utmärkelsen. Att få visa upp Europas unika natur arv för fler. Vi tyckte att det var fantastiskt att kunna göra det på 100% återvunnet papper med så hög kvalitet som Cocoon Silk från Antalis. Cocoon Silk har en skön, slät satinyta och en vithet som verkligen tar fram det bästa ur våra bilder, säger Magnus Lundgren och Staffan Widstrand, fotograferna av "Ett vildare liv".

Marknadsdirektör Mickael Gohier, Norden, Baltikum, Ryssland, säger: "Vi har använt all vår kunskap och kompetens för att hjälpa Magnus och Staffan att uttrycka känsligheten för miljön, vilket framgår av boken Ett vildare liv. Resultatet av årets Pandabok visar en harmoni mellan det valda pappret och innehållet."

Titta på filmen här

Marknadsföring av återvunnet papper är en prioritet för Antalis

Cocoon Silk är klorfri, 100% återvunnen, FSC®-certifierad och har en utmärkt högkvalitativ satinyta för att få det bästa i tryckta bilder. Det kan också läggas till att Cocoon Silk har 5 stjärnor i Antalis Green Star System, ett system som kombinerar information om fibern och tillverkningsprocessen, vilka utgör den huvudsakliga miljöpåverkan i ett pappers livscykel. Det utvärderar varje papper baserat på ett antal stjärnor på en skala mellan 0 till 5 beroende på dess miljömässiga kriterier. 

100% återvunnet, klorfritt och FSC®-certifierat, Cocoon Silk har en utmärkt ytfinish samt en exceptionell vithet som ger mycket bra tryckresultat. Coccon Silk har också fem stjärnor i Antalis Green Star System®. Green Star System® tar hänsyn till fibrernas ursprung och tillverkningsprocessen och ger varje pappersprodukt ett betyg från noll till fem utifrån graden av miljöanpassning. 


Till och med idag kämpar pappersindustrin med många missförstånd om kvalitet och kostnad för återvunnet papper. För att motverka dessa myter genomförde Antalis och systerbolaget Arjowiggins Graphic, Europas ledande tillverkare av återvunnet grafiskt papper, en studie tillsammans med Eco Art, expert på klimatstrategier.

Studien som genomfördes tillsammans med sju kommunikationsbyråer från tre olika länder (Frankrike, UK och Tyskland) kom till slutsatsen att användandet av återvunnet papper tillförde en kostnad mellan 2 och 3% jämfört med vanligt standardpapper beroende på kommunikationsprojektet. Studien tittade på varje steg i utvecklingsprocessen, från design till tryckning fram till leverans av dokumentet. 

Detta är betydligt mindre än man skulle tro och visar engagemang på kundens vägnar. I själva verket minskar återvunnet papper användningen av naturresurser som t.ex. träfiber, sänker vattenförbrukningen med 49% och reducerar CO2-utsläpp med 55%.


(Källa: Paperwork and Ecofolio)