NOTERA! Kundcenter har nya öppettider från 1 april må-fre 10.00-16.30. Dag före helgdag stänger vi 12 (Skärtorsdagen den 9 april) inga order i e-handeln hanteras efter kl. 12.00 dag före helgdag.

om oss

Antalis Interior Design Award winners

2018/02/15
Dansk företag är en av vinnarna
Under 4 månader har Antalis Interior Design Award pågått och nu är tävlingen avgjord.
Vi är extra glada och stolta att vi har en skandinavisk vinnare i det danska företaget Damgaard-Jensen som vann kategorin Public Building med sitt bidrag "Museum".
 
Antalis Interior Design Award - kreativa projekt från 29 länder
Det har varit ett nöje för juryn att ta del av alla 341 olika originalprojekt från 29 länder som skickades in till Antalis Design Award. Prisutdelningen hölls den 22 januari på Maison & Objets mässan i Paris. Här deltog Dennis Laustsen i Damgaard-Jensen som en av vinnarna när företaget vann kategorin Public Building. Damgaard-Jensen är ett grafiskt företag som producerar alla typer av tryck för många olika kunder, allt från små arkitektföretag, reklambyråer till stora internationella företag.
Det danska vinnande projektet
Damgaard-Jensens vinnande projekt kallas "Museum" och deras uppdrag var att hjälpa den engelska byrån att dekorera Strandingsmuseum St. George i Thorsminde länk. Museet berättar om historierna kring Jyllands västkust och lokalbefolkningens möte med seglare från hela världen.
 
"Det fanns många specifika önskemål till projektet, liksom önskningar för material, form och design", säger Dennis Laustsen från Damgaard-Jensen. "Vi gick igenom många olika materialprover, och vi fick bra input och feedback från Antalis – vilket gjorde det möjligt för oss att presentera en lösning som byrån godkände"
 
Designerna valde att involvera Damgaard-Jensen tidigt i processen, vilket gjorde det möjligt för design-idéer och produktionsmöjligheter att uppfylla projektets syfte: Att hitta ett modernt sätt att kommunicera Strandingsmuseum St. Georges spännande historier på. Ett av de viktigaste elementen för att uppnå detta var Coala Wallpaper. Väggdekorationerna utökades från standardformaten vilket slutade med att det blev väggdekoration genom hela museet. Dessutom har man utökat med belysning till dekorationerna. Och för att uppnå en ännu mer effekt valde Damgaard-Jensen UV-utskrift på väggdekorationerna för att skapa en dammig matt yta som kompletterade belysningen.
Juryn i Antalis Interior Design Award uttalande om projektet:
• "Ett sant grafiskt tillvägagångssätt"
• "På resande fot, men ändå i harmoni. Färgerna, motiven och designelementen är väl anpassade och uttrycker livlig dynamik. Jag känner att jag vill uppleva mer"
• "Det är en fördjupad erfarenhet"
 
Dennis från Damgaard-Jensen kommenterar om tävlingen: "Nu hade vi rätt projekt för att delta. Och det är väl genomtänkt och strategiskt av Antalis – detta är ett fokus område och ett segment som man kommer att fokuseras mer på. Att vi som ett grafiskt företag också kan delta i tävlingen är kul - det är självklart designern som fått idén, men samarbetet med de grafiska företaget, rätt material, montering etc. är superviktigt för slutprodukten." Läs om vinnarna här

Dina möjligheter med Coala - dekoration och inredning med många uttrycksmöjligheter
Du kan skapa spännande, kreativ inredning med Coalas Wallpaper breda produktsortiment. Damgaard-Jensen upptäckte också att Coala Wallpaper kan monteras utan överlapp. "Coala är så kraftfull och styvt att den inte drar. Det innebär att vi kan undvika både överlapp, stötar och vita kanter, " tillägger Dennis från Damgaard-Jensen.
 
Coala Wall Design ger dig allt du behöver för att komma igång med ditt inredningsprojekt!
 
Vi ser fram emot att ta del av ditt projekt i nästa omgång av Antalis Interior Design Award 
 
The BOOK 
De bästa bidragen samt ett porträtt av varje vinnare finns nu sammanställda i en bok som går att betställa. Bli inspirerad av de kreativea bidragen. Beställ boken här