NOTERA! Kundcenter har nya öppettider från 1 april må-fre 10.00-16.30. Dag före helgdag stänger vi 12 (Skärtorsdagen den 9 april) inga order i e-handeln hanteras efter kl. 12.00 dag före helgdag.

om oss

Antalis förstärker sitt kunderbjudande

2018/05/30

Antalis förstärker sitt kunderbjudande med förvärvet av Igepas pappersdistributionsverksamhet i Sverige och Norge

Antalis, Europaledande inom B2B-distribution av papper, förpackningar och visuell kommunikation, stärker sin pappersverksamhet med förvärvet av Igepa i Sverige och Norge, vars verksamhet kommer att stängas ner under juni.
 
Igepa har en lång tradition inom pappersbranschen med ett brett sortiment av bestruket och obestruket papper, liksom grafisk kartong. Förvärvet är en viktig tillgång för att säkerställa Antalis framtida utveckling och tillväxt på dessa marknader. Tack vare de båda bolagens kombinerade styrkor kommer kunderna att dra nytta av ett förbättrat produkt- och tjänsteutbud som bygger på högst professionella team och marknadens bästa logistiska nätverk. Tillsammans med de förvärv som gjordes 2015-2018 i Danmark, Sverige och Norge inom packaging och visual communication konsoliderar denna affär Antalis position i Norden.
 
- Vi är glada att meddela att Antalis förvärvar Igepas pappersdistributionsverksamhet i både Sverige och Norge. Detta är ett viktigt förvärv för Antalis, och efter de senaste förvärven av Gregersen (visual communication) i Norge och Alos (packaging) i Sverige, kommer det att göra det möjligt för oss att utöka vårt redan omfattande produkt- och serviceerbjudande till fler kunder. säger Jukka Silventola, Managing Director, Antalis, Nordic, Baltic and Russia.
 
- Vårt mål är att vara en stark och långsiktig affärspartner till våra kunder och förvärvet ger ytterligare resurser till Antalis för att uppnå detta mål, kommenterar Håkan Askenberger, VD, Antalis i Sverige.
Igepa har en lång tradition i pappersbranschen med ett brett sortiment av bestruket och obestruket papper samt grafisk kartong.
 
- Vi matchar varandra väl med produkter, distributionsnät, logistik och expertis. Tack vare detta förvärv kommer Igepas kunder få tillgång till ett bredare utbud av papper och kartong. De kommer även kunna dra nytta av resten av Antalis produkterbjudanden inom graphical supplies, visual communication och packaging. Vår inriktning mot att vara en one-stop-shop inom den grafiska branschen kommer också att hjälpa våra kunder att optimera sina inköp och öka sitt värdeskapande, säger Jonas Palmgren, Commercial Director, Antalis i Sverige.
 
Har du praktiska frågor, läs mer här eller kontakta kundtjänst på telefon 010-707 70 00 eller mail justask@antalis.com 
 
För mer information kontakta
Håkan Askenberger, VD, Antalis AB, hakan.askenberger@antalis.com, 070-645 06 90
Jonas Palmgren, Commercial Director, jonas.palmgren@antalis.com, 070- 660 73 70
Linda Ternstedt, Kommunikationschef, linda.ternstedt@antalis.com, 070-210 69 64