NOTERA! Kundcenter har nya öppettider från 1 april må-fre 10.00-16.30. Dag före helgdag stänger vi 12 (Skärtorsdagen den 9 april) inga order i e-handeln hanteras efter kl. 12.00 dag före helgdag.

om oss

Antalis utökar sortimentet av digitalpapper med välkända klassiker från Arjowiggins Creative Papers

2017/04/06
| PRESSMEDDELANDE | Samtidigt som den nya tekniken fullständigt har förändrat marknaden för digitaltryck har Antalis sortiment av digitalpapper genomgått en revolution i sig. Sortimentet utökas med ett antal favoriter från Arjowiggins Creative Papers, såsom Curious Collection, Conqueror, Rives, Keaykolour samt det färgade papperet Pop’Set, som är speciellt framtagna för digitaltryck. Samtliga papper är utvecklade för den senaste inkjet- och tonertekniken och gör det lättare för tryckerierna att möta kundernas efterfrågan på små serier med hög tryckkvalitet och korta leveranstider. Det nya sortimentet innehåller närmare 170 olika produktvarianter och tillgodoser behoven för de flesta kreativa projekt. Kunderna kommer också att dra fördel av att sortimentet finns i de nya digitala formaten och är anpassat för både torrtoner och inkjet, i synnerhet HP Indigo. Sortimentet är tillgängligt till förmånliga priser i förpackningar från 50 – 250 ark, vilket gör det möjligt att köra små serier utan onödigt spill.

Testat för de senaste digitalskrivarna – både inkjet och laser
Som ett resultat av att Arjowiggins Creative Papers ingick ett strategiskt samarbete med Mohawk förra året används nu Mohawks beprövade teknik i-Tone® i tillverkningen av företagets hela sortiment av designpapper, som nu tar plats vid sidan av Mohawks välkända papper Superfine i-Tone®. Mohawks egenutvecklade ytbehandling i-Tone® är berömd för den jämna och utmärkta tryckkvaliteten och den extremt korta torktiden som bidrar till att papperet fungerar perfekt i dagens avancerade digitalskrivare, utan kompromisser. Därmed kan nu Antalis erbjuda sina kunder snabbtorkande, digitalpapper av hög kvalitet som är perfekt anpassade för alla slags inkjetskrivare.
 
- En viktig del av vårt affärskoncept "Digital to Business" är att erbjuda innovativa produkter och tjänster som är anpassade till den allra senaste digitala trycktekniken så att våra kunder kan utnyttja potentialen på denna växande marknad, säger Michael Thorvaldsson, Product Manager Digital på Antalis i Sverige. När vi nu utökar sortimentet med Arjowiggins produktserie för digitaltryck ger vi kunderna ännu bättre möjligheter att släppa loss kreativiteten och förverkliga sina idéer - effektivt och kostnadseffektivt. Den globala marknaden för digitaltryck beräknas öka från 141 miljarder dollar 2014 till 291 miljarder dollar år 20241, mycket beroende på att tekniken utvecklas. Men utan förstklassiga papper som stödjer tekniken kan kunderna inte utnyttja de många tillämpningar som möjliggörs av dessa framsteg, såsom personliga etiketter och förpackningar, crossmedialösningar etc. Därför fortsätter papperstillverkarna att investera och utveckla innovativa produkter, sammanfattar Michael Thorvaldsson.
 
1 Källa: PIRA The future of Digital Printing 2024
 
 
Om Antalis
Antalis är Europas ledande leverantör av papper, förpackningslösningar och visuell kommunikation och är världens näst största aktör med en omsättning på 2,625 miljarder 2016. Företaget har 5 800 anställda och betjänar fler än 123 000 kunder, företag och tryckerier i 43 länder via 107 distributionscentraler. Antalis utför 14 000 leveranser varje dag runt om i världen och levererar 1,7 miljoner ton papper per år. Antalis är distributionsenheten inom Sequana. Besök antalis.se för mer information.
 
Presskontakt:
Madeleine Eklund
Product Manager Creative Papers Scandinavia
+46 (0)70-662 01 59
madeleine.eklund@antalis.com

Mickaël Gohier
Marketing Director Nordic, Baltic, Russia
+46 (0)70-323 44 76
mickael.gohier@antalis.com