NOTERA! Kundcenter har nya öppettider från 1 april må-fre 10.00-16.30. Dag före helgdag stänger vi 12 (Skärtorsdagen den 9 april) inga order i e-handeln hanteras efter kl. 12.00 dag före helgdag.

om oss

Antalis Green Star System

Antalis Green Star System

2014/12/15

Antalis lanserar Green Star System för att hjälpa kunderna att enkelt identifiera miljöcertifierade papper.

Det innovativa, lättförståeliga, miljöklassificeringssystemet innehåller grundläggande information om ursprunget av fibern och tillverkningsprocessen.

Antalis lanserar även sin "Did you know?" video för att motverka vanliga missuppfattningar om pappers miljöpåverkan.


Sverige,  3 December 2014 – Pappers ursprung och användning är en integrerad del av en övergripande Corporate and Social Responsibility (CSR) strategi. Genom att implementera en ansvarsfull policy för papprets ursprung och användning inriktad på återvunnet papper eller papper som produceras från hållbara nyfibrer, kan företagen visa sitt engagemang för att göra affärer på ett ansvarsfullt sätt och uppmuntra utvecklingen av ett hållbart skogsbruk. Antalis, Europas ledande pappersgrossist, har utvecklat sin Green Connection Initiative med Green Star System (GSS) för att stödja företag i deras ansträngningar att integrera papper i sin CSR strategi. GSS skriver ett antal stjärnor på varje pappersprodukt enligt dess miljöegenskaper som gör det möjligt för kunderna att göra medvetna, ansvarsfulla val.
 

Antalis Green Connection är helt i linje med sitt moderbolag Sequanas globala CSR-strategi, som har tre huvudmål:

• Säkerställa att vi förbinder oss till den miljömässigt bästa valen i den dagliga verksamheten

• Stödja våra kunder i deras engagemang kring miljövänligt papper och tryck

• Säkerställa ansvarsfulla inköp av de produkter som vi säljer


Antalis Green Star System: gör det lätt att vara grön

Hotell, restaurang och teaterrecensioner, hushållsprodukter ... alla rankas av konsumenterna på ett stjärnbaserat system. Därför valde Antalis detta universiellt erkända system som indikator för de olika nivåerna av miljöansvaret för rankning av papper från noll till fem gröna stjärnor i sitt Green Star System. Även de som inte känner till det växande antalet ekologiska certifieringar kan lätt förstå systemet och identifiera de mest miljövänliga produkterna.

Medan GSS är utformad för att vara tillgänglig för alla och för att förenkla det intelligenta valet av produkter med lägre miljöpåverkan, är dess definition baserad på uttömmande information och stränga krav på träfibrersursprung och papperstillverkningsprocessen.

• Fibrens ursprung: För att ett papper ska anses som miljövänligt måste träfibrerna antingen vara FSC® eller PEFC™-certifierade, eller minst 50% returfiber (post-consumer) med de återstående nyfibrerna i linje med FSC® eller PEFC™ standard.


• Tillverkningsprocess: För att en produkt ska definieras som miljövänlig, bör bruket som producerar papperet vara certifierat enligt ISO 14001 (baserat på ett ramverk för utveckling av ett miljöledningssystem – EMS – och stödjande revisioner) och ska ha en miljömärkning med livscykelperspektiv.

 

Företag har fortfarande ofta en antingen/eller inställning till papper och digital kommunikation, men dessa medier kompletterar ", förklarar Xavier Jouvet, Group Marketing and Purchasing Director, Antalis International. "Rätt kombination av båda kan förstärka effekterna av ett företags budskap och image, speciellt när papper anskaffas och används på i ett miljövänligt sätt. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att ta det steget och det är därför vi har utvecklat Antalis Green Star System. "

Som en del av sitt Green Connection initiativ har Antalis utvecklat ytterligare ett antal verktyg och lösningar som syftar till att främja spetskompetens inom miljö bland alla aktörer inom pappersindustrin och för att försvara industrin som en ansvarsfull, hållbar ekonomisk aktör. Dessa innefattar:

“Did you know?” videon vilken avslöjar att alla utbredda myter inte stämmer utan att pappersindustrin i själva verket är den största användaren av förnybar energi och bidrar i stor utsträckning till skogens återväxt. För att få veta mer, klicka här!

• Antalis Green White Paper som ger konkreta råd om hur företag kan integrera papper i sin strategi för hållbar utveckling och fördelarna med en inköpspolicy för papper som förvaltas på rätt sätt.

Antalis Green Broschyr som visar vårt kompletta miljövänliga produkterbjudande, dess egenskaper och användningsmöjligheter.
 

Här kan du läsa mer om Antalis Green Connection och Green Star System.


Om Antalis

Antalis är Europas ledande grossist inom finpapper och emballage. I Sverige har vi funnits i mer än 100 år under våra tidigare namn Svenskt Papper och Map. Vi har en ledande position på den svenska marknaden inom papper samtidigt som vi är i kraftig tillväxt inom förpackningsområdet. De nordiska länderna bildar en region med ökande integration företagen emellan. Omsättningen i Norden uppgår till 1,8 miljarder kr varav 700 utgörs av det svenska företagets försäljning. I sortimentet ingår cirka 6 000 artiklar och det finns totalt sex lagerpunkter i Norden. Leveransservicen är mycket hög med leveranser flera gånger om dagen och ledtider som ofta ligger på några få timmar. Företagskulturen är öppen, informell och professionell.


 
GSS-Schema-SE.jpg