NOTERA! Kundcenter har nya öppettider från 1 april må-fre 10.00-16.30. Dag före helgdag stänger vi 12 (Skärtorsdagen den 9 april) inga order i e-handeln hanteras efter kl. 12.00 dag före helgdag.

om oss

Antalis stärker sin ställning på finpappersmarknaden efter förvärv av Xerox DSE

2013/06/19

Finpappers- och förpackningsgrossisten Antalis har lämnat ett bindande anbud till Xerox om att förvärva deras verksamhet Document Supplies Europe (DSE) som distribuerar kontorspapper och produkter för digitaltryck i 16 länder i Västeuropa, däribland de skandinaviska länderna. Denna del av Xerox verksamhet omsätter idag omkring 300 miljoner € och omfattar 280 000 ton papper.

Antalis har för avsikt att förvärva DSE:s verksamhet och de exklusiva rättigheterna att marknadsföra och distribuera Xeroxmärkt papper och material för digitaltryck i Västeuropa.

Redan tidigare hade Antalis det bredaste sortimentet på den svenska marknaden. Tillskottet av Xerox starka varumärken innebär att företagets erbjudande till marknaden blir ännu mer attraktivt. 

– Men det handlar inte bara om att ha ett starkt produktutbud, säger Lars Löfgren, VD på Antalis i Sverige. Det är när det breda sortimentet stöds av vår logistikapparat och kundservice, som det blir verkligt intressant.
– Det är tuffa tider i branschen och vi måste alla vara aktiva och se om vårt hus. Det här gör att vi känner oss väl förberedda att möta kommande marknadsutmaningar tillsammans med våra kunder, säger Lars Löfgren. Vi blir nu ännu starkare inom strategiskt viktiga tillväxtområden.

Förvärvet beräknas vara slutfört i början av det fjärde kvartalet 2013, med förbehåll för europeiska konkurrensmyndigheternas godkännande.

Antalis är den ledande finpappersgrossisten i Sverige och Europa. Koncernen tillhör även de största aktörerna inom förpackningsområdet i Europa. År 2012 omsatte Antalisgruppen 2,7 miljarder €. Koncernen ägs av det franska investmentbolaget Sequana. 

Kontaktinfo: Lars Löfgren, VD Antalis Sverige, 070 508 85 36