NOTERA! Kundcenter har nya öppettider från 1 april må-fre 10.00-16.30. Dag före helgdag stänger vi 12 (Skärtorsdagen den 9 april) inga order i e-handeln hanteras efter kl. 12.00 dag före helgdag.

om oss

Antalis köper varumärket Data Copy

2015/06/16

15 juni 2015

PRESSRELEASE

 

Antalis köper varumärket Data Copy från Metsä Board.

 

Antalis, Europas ledande pappersgrossist, har förvärvat varumärket Data Copy från Metsä Board. Antalis tar över varumärket från 1 juli.

Förvärvet av detta ledande varumärke stärker ytterligare Antalis position på kontorspappersmarknaden och möjliggör för företaget att erbjuda kunderna ett utökat sortiment av de starkaste varumärkena som finns inom kontorspapper.  Data Copy är ett sedan länge erkänt varumärke som står för innovation och service med användarvänliga förpackningslösningar så som Grab&Go med mjuka bärhandtag samt en förpackning som är mycket lätt att öppna.

En mycket viktig parameter vid produktion av Data Copy är att pappersmassan kommer från ett ansvarsfullt och hållbart skogsbruk.

Detta förvärv går i linje med Antalis strategi för kontorspapper med fokus på strategiska varumärken, ägda av Antalis så som Image, och nu Data Copy, samt varumärken exklusivt sålda av Antalis via licensavtal så som Xerox®. Bruks- och OEM-varumärken sålda exklusivt av Antalis, så som Pioneer® och HP®, är fortsatt också mycket viktiga.

Xavier Jouvet, Marknads- och Inköpsdirektör för Antalis International säger; “Vi är stolta över att Data Copy nu är en del av vårt erbjudande inom kontorspapper. Varumärket passar mycket bra in i vår strategi för kontorspapper och tillför extra värde till våra kunder med egenskaper som mångsidighet och miljömedvetenhet".