NOTERA! Kundcenter har nya öppettider från 1 april må-fre 10.00-16.30. Dag före helgdag stänger vi 12 (Skärtorsdagen den 9 april) inga order i e-handeln hanteras efter kl. 12.00 dag före helgdag.

om oss

Antalis erbjuder digitala tryckerier nya affärsmöjligheter med det obestrukna premiumpappret Mohawk Superfine Digital med i-Tone®

2016/02/24

| PRESSMEDDELANDE | Stockholm, 24 februari 2016 - Antalis, den ledande europeiska leverantören av papper, visuell kommunikation och förpackningslösningar, har utökat sitt utbud av designpapper för digitaltryck med pappret Mohawk Superfine i-Tone®. Tack vare i-Tone®, en behandling som förbättrar resultatet vid digitaltryck, kan Antalis kunder dra fördel av förstklassiga prestanda och resultat vid tryck av exempelvis konstböcker, gratulationskort och fotoböcker. Den löpande förbättringen av digitalpapper är en del av Antalis initiativ d2b (Digital to Business), som tagits fram i syfte att hjälpa kunderna att dra fördel av den senaste tekniken inom digitaltryck och utnyttja de nya affärsmöjligheterna.

Mohawk Superfine Digital med i-Tone® tillverkas av Arjowiggins Creative Papers på fabriken Stoneywood i Skottland. Detta är en följd av att Arjowiggins ingått en strategisk allians med den nordamerikanska papperstillverkaren Mohawk. Mohawk har gett Arjowiggins Creative Papers exklusiva rättigheter att tillverka det legendariska pappret Superfine och att använda Mohawks egenutvecklade behandling för digitaltryck, i-Tone®.

Med sin speciella sammansättning har behandlingen i-Tone® en unik affinitet för både torrtoner och HP Indigo och ger ett optimalt resultat med laser/inkjet och kopieringsmaskiner. I tillägg till Superfine kommer även många andra designpapper i Antalis breda utbud att behandlas med i-Tone® och därmed kommer vi att kunna erbjuda våra kunder en mängd nya möjligheter inom digitalt tryck.

– Vi har under flera år sett de imponerande resultat som tryckerier i Nordamerika har producerat med Superfine med i-Tone® och nu vill vi erbjuda detta mervärde även till kunder utanför USA, säger Xavier Jouvet, Group Marketing & Purchasing Director hos Antalis International. Den suveräna utskriftskvaliteten hos papper som behandlats med i-Tone®, såsom den imponerande bildskärpan och konsekventa kvaliteten i färgnyanserna är två måsten vid digitaltryck av till exempel fotoalbum. Vi räknar med en hög efterfrågan inom detta marknadssegment och ser fram emot att öka tryckeriernas möjligheter att bredda sin verksamhet med hjälp av vårt utökade produktsortiment för kreativt digitaltryck.

För mer information, besök www.antalis.se

 

För ytterligare information, kontakta:
Michael Thorvaldsson, Product Manager Digital and Board Products Nordics, Antalis A/S
Tel. +45 36 88 00 27, E-post: michael.thorvaldsson@antalis.com

Jonas Palmgren, Marketing Director Nordic Baltic Russia, Antalis AB
Tel: +46 10 707 70 22 , E-post: Jonas.Palmgren@antalis.com

Om Antalis

Antalis är europas ledande leverantör av papper, förpackningar och visuell kommunikation och är världens näst största aktör med en omsättning på 2,585 miljarder 2014. Företaget har 5 585 anställda och betjänar fler än 120 000 kunder, företag och tryckerier i 44 länder via 118 distributionscentraler. Antalis utför 14 000 leveranser varje dag runt om i världen och levererar 1,8 miljoner ton papper per år. Antalis är distributionsenheten inom Sequana. Mer information finns på www.antalis.se.