NOTERA! Kundcenter har nya öppettider från 1 april må-fre 10.00-16.30. Dag före helgdag stänger vi 12 (Skärtorsdagen den 9 april) inga order i e-handeln hanteras efter kl. 12.00 dag före helgdag.

om oss

Svenskarna röstar miljövänligt.

2014/08/29

Pappersvalet_Colorit_749x372.png

SVENSKARNA RÖSTAR MILJÖVÄNLIGT.

Den 14 september går svenskarna till val. De flesta har förmodligen ingen aning om att de kommer att rösta miljövänligt. Sin röst lägger de nämligen på det färgade papperet Colorit från Lessebo Bruk i Småland.

Colorit erbjuder inte bara marknadens mest kompletta sortiment när det kommer till färger och ytviker, det är dessutom ett av de klimatvänligaste färgade papper som finns. FSC®-märkt och tillverkat av ansvarsfullt brukade skogar i vår närhet, är Colorit ett hållbart val för såväl miljön som för svensk skogs- och pappersindustri. Tillverkningen vid Lessebo Bruk har bland de lägsta kodioxidutsläppen i branschen. Samtidigt innebär närheten mellan råvara, produktion och distribution minimerade transporter och snabba, säkra leveranser.

Storordern på 650 ton färgat papper har Antalis fått av Valmyndigheten, som i sina föreskrifter specificerat 80 g obestruket träfritt offsetpapper i färgerna gult Colorit 54 och himmelsblått Colorit 72. Totalt motsvarar ordern drygt 400 miljoner valsedlar.

– För Antalis som exklusiv distributör i Norden av papper från Lessebo Bruk är det extra kul att svenskarna får utöva sin demokratiska rättighet att rösta på svenskt papper, säger Madeleine Eklund, produktchef på Antalis. Lessebo Bruk har tillverkat papper sedan 1693 och det är en fin tradition som förs vidare av dagens kunniga papperarbetare. Utöver Colorit tillverkar man även det obestrukna premiumpapperet Scandia 2000.

Antalis är exklusiv distributör i Norden av Colorit och andra obestrukna premiumpapper från Lessebo Bruk, läs mer om det här.

För mer information, kontakta
Madeleine Eklund, produktchef Antalis.
madeleine.eklund@antalis.se
Tel. 070 662 01 59