I fokus

curious-matter-news_312x222.jpg

Curious  Matter

En ny generation designpapper!

Arjowiggins har utvecklat en patenterad metod att utnyttja industriavfall för att skapa designpapper med nya effekter. Tekniken kan ses som en alkemi där man tar vara på värdelöst spill och omvandlar det till något sublimt och exklusivt. Så föddes Curious Matter där Arjowiggins använder potatisspill från chipstillvekning i papperets ytskikt. Potatisens stärkelse ger Curious Matter en ytfinish och känsla som inte liknar något annat!

 

Potatisfärger av Edelkoort
Curious Matters färgskala har tagits fram i samarbete med trendbyrån Edelkoort Studio. Skalan omfattar sju distinkta toner, från kritvitt till kolsvart, med namn från exklusiva potatissorter: Spanska Goya White och Ibizenca Sand, amerikanska Adiron Blue och Purple Majesty, peruanska Andina Grey, holländska Desiree Red och italienska Black Truffle.

Sortiment med papper & kuvert
Curious Matter finns i ytvikterna 125, 135, 270 och 380 g. Kuvert lagerförs i vit Goya White och grå Andina Grey i formaten E65, C5 och kvadratiska 17x17 cm. Hela sortimentet är FSC®-ceritfierat, FSC-C101533.

 

 

Säljs exklusivt av Antalis
Antalis har exklusiv försäljningsrätt i Norden för hela Curious Collection som förutom nya Curious Matter omfattar SKIN Curious Collection, Curious Metallics, Curious Touch, Curious Cosmic och Curious Translucents.

 

Beställ prover!
Curious Matter bör ses, och framför allt kännas. Beställ prover av våra papperskonsulenter eller säljare! Passa också på att beställa den nya provstickan med prover på hela Curious Collection.

 

Kampanj med Gary Card
Temat för lanseringskampanjen är "Metamorphosis" med tanke på omvandlingen av potatisspillet till Curious Matter. För att spegla det och visa papperets kreativa potential har Arjowiggins engagerat Gary Card, en stigande stjärna på Londons kreativa scen med kunder som exempelvis Lady Gaga.

Se filmen om Garys skapelser här

Curious Matter på arjowigginscreativepapers.com

Läs mer om hela vårt Curious Collection sortiment

paperman