I fokus

header_iFokus_packaging_ecommerce.jpg

 

Smidiga beställningar och returer = glada kunder

Returerna av onlineköp ökar, och det är i synnerhet impulsköp som kläder, smycken och skor som ligger i returemballaget. Unga konsumenter och kvinnor är överrepresenterade bland de som ångrar sina köp. Andelen varor som returneras har ökat, vilket bland annat beror på att nätinköp har blivit lika vanliga som köp i fysisk handel *.

Returemballage är en viktig, men ofta förbisedd del av förpackningssortimentet. Det är synd, för om dina kunder måste hantera svåra och tidskrävande returer, kommer de med stor sannolikhet inte att återvända till din webbshop igen.

Hos oss hittar du allt inom fraktemballage och returförpackningar: lådor, askar, pappersrör, mailingbags och kuvert!

Till produkterna >>

Två smarta emballagetips som gör returerna enklare för dina kunder

Jobbar du inom e-handeln vet du naturligtvis att utbud, pris, samt snabb och problemfri leverans ger glada och nöjda kunder. Men en enkel och bekväm returnering spelar också en stor roll i kundens övergripande bedömning av din webbshop - och här spelar förpackningen en viktig roll. Se våra smarta tips nedan:

1) Ett bra och enkelt förpackningstips för att göra returen så enkel som möjligt för dina kunder är att bifoga transportetiketter, returkuvert eller mailingbags (med färdiga returetiketter påklistrade) när du paketerar kundens beställning. Det ger både ett professionellt intryck av din butik, samtidigt som det förbättrar den övergripande köpupplevelsen för kunden.

2) Du kan också välja att använda returlådor för dina leveranser. Returlådor har ett avrivningsband som gör att lådan kan användas två gånger. Förpackningen är lätt att öppna, snabb att montera och är samtidigt stöldskyddad tack vare sin heltäckande bottenkonstruktion.

Ring 010-770 71 00 – där vi ger dig fler goda råd på vägen, eller boka en kostnadsfri konsultation av dina förpackningslösningar. 

Boka emballagekonsultation

 

 

 

 

 

Källor:

http://handelsradet.se/forskning-och-utveckling/forskningsprojekt/e-handel-it-och-handelns-digitalisering/e-handelns-vardeskapande-returprocess/

https://www.fdih.dk/nyheder/2017/marts/forbrugerne-returnerer-som-aldrig-for

paperman