om oss

Kundcase: STEP växlar upp med HP

2020/03/15

STEP investerar i framtiden

 
STEP har nyligen gjort en stor investering och uppgraderat sin storformatspark. De nya möjligheterna och lösningarna som kommer med dessa nya maskiner öppnar upp helt nya marknader och säkerställer att vi tar en större marknadsandel inom områden som bland annat inredning och dekoration.

En flytt blev en välkommen chans att reflektera över framtidens mål och behov, vilket resulterade i en fullständig swap av STEP´s storformatskrivare. Det fanns ett behov av att byta ut en del äldre utrustning samtidigt som vi såg en möjlighet att utveckla verksamheten.

Introduktionen av HP Latex R-serien på marknaden blev en avgörande faktor, vilket resulterade i att lösningen blev 100% baserad på HP Latex-teknik. STEP såg och tog chansen att skaffa en smartare, snabbare och grönare utrustning, som i framtiden kommer ge STEP tillgång till uppdrag på nya marknader.

 
kasper_zinck-jorgensen_600px.png


100% HP Latex teknologi

Investeringen slutade med ett paket som innehöll
 
Som tidigare nämnts var introduktionen HP Latex R2000 avgörande för hur lösningen skulle se ut - och därmed också vem som blev leverantör av lösningen. Vidare förklarar Kasper att möjligheten att välja en hälsosammare och mer miljövänlig lösning också var viktig. HP Latex-färger är luktfria och mer miljövänliga, än exempelvis Eco-solvent och UV-lösningar
 
rull-med-bord-600px.png
HP Latex R2000 printer
 

För STEP var även möjligheten att uppnå skalfördelar i produktionen, färre byten och en generellt högre produktionskapacitet viktig. Färre byten kommer att frigöra resurser som istället kan fokusera på att optimera produktionen. 
Speciellt på skivmaterial kan STEP nu uppnå en helt annan hastighet och kvalitet. Latexfärger absorberas nämligen inte av mediet, så du får ett helt annat utseende och känsla på slutprodukten där du fortfarande kan känna texturen på tryckmediet.


Samarbete med Antalis

I och med storleken på investeringen har processen varit lång där flera lösningar och leverantörer har varit med i bilden. ”Det faktum att valet föll på Antalis beror till stor del på att vi upplevde ett bra övergripande paket och att vi fick bra sparring hela vägen. Naturligtvis fanns det andra faktorer som spelade in som pris och servicenivå och även här var Antalis överlägsna." säger Kasper. Nya maskiner och en flytt är inte en dans på rosor, men en strikt tidsplan för flytten hade fastställts för att undvika driftsstopp och vi uppnådde målen till 95% genom ett effektivt samarbete mellan alla parter.
 

flatbed_mand_600px.png


Men med alla nya inköp finns det behov av inlärning och anpassning. ”Vi är ju de första i landet som har satt upp en R2000, vilket naturligtvis också innebär att det är ny utrustning för teamet från Antalis. Vi kunde märka att även de hade en inlärningsprocess, men vi hade fullt förtroende för att Antalis skulle lösa uppgiften hos oss ”, säger Kasper.


Förväntningar på framtiden

Den nya maskinparken innebär just nu att STEP har något av en överkapacitet, men det är ju kopplat till en ambition att växa. Enligt Kasper är investering bara ett första litet steg på vägen mot nya marknader och mål.

2-printere-600px.png

Kasper förklarar vidare att nästa steg i vårt miljöprojekt är att byta ut vissa alternativa tryckmedier. Så fler miljövänliga medier, som har flera fördelar när det gäller egenskaper, miljö och ekonomi. Just nu handlar det om att få in maskinerna och anpassa den till arbetsflödet. ”Det kommer att ta lite tid, men våra medarbetare har tagit väl hand om den nya utrustningen. Och jag tycker om att se glada ansikten i produktionen, som gärna arbetar med den nya utrustningen, ”avslutar Kasper.

Vill du också ha hjälp med nya lösningar? Kontakta din Antalisrepresentant eller ring oss på 010 - 707 70 00.

Om du är nyfiken på vårt HP utbud klicka då här.


FAKTA – Bli klokare på HP Latex teknologi och miljö

 

paperman