om oss

Hjälp kunderna hålla avstånd med smart butiksinredning

2020/04/15

Hjälp kunderna hålla avstånd med smart butiksinredningEtt av folkhälsomyndighetens främsta råd för att begränsa smittspridningen av Covid19 är att hålla avstånden, inte minst i offentliga miljöer och handeln. Detta råd leder nu till att handel och livsmedelsindustrin lanserar flera initiativ för att hjälpa människor att hålla avstånden i butik. 

Under de kommande dagarna kommer du att upptäcka att det kan finnas uppmärkning av t ex golvet när du besöker din lokala stormarknad. Golvdekalerna placeras på golven för att hjälpa kunder att se hur långt ifrån varandra de är. 

IMG_7207_lars_viklund.png ”Vi vill tipsa fler om att göra som många kedjor redan gör - att använda skyltar och golv i stormarknaden för att göra butiksmiljön säkrare" säger Lars Wiklund, Produktchef för Visual Communication på Antalis. Det finns flera lösningar och produkter som gör att man snabbt och enkelt kan säkra sin butik och skapa en tryggare miljö för både kunder och anställda.

Både Coop och Lidl är i full gång med att säkra sina butiker. - Vi menar att det inte finns någon fara i att besöka stormarknader. Men vi måste komma ihåg att hålla oss borta från varandra och vi behöver hjälp av kunderna där, säger Malene Teller Blume, kvalitetschef på Coop i Danmark. Branschen initiativ välkomnas av både kunder och myndigheter:  "Tack för ett bra initiativ", berömmer hälsoministern i Danmark Magnus Heunicke butikerna på Twitter.
 

 

SD_2.png coala_1.png SD_1.png

 

paperman