om oss

Packaging Design Centers

2019/03/26

PRESSMEDDELANDE  
Jordbro, 26 mars

Antalis 6 Packaging Design Centers är igång med innovation

 

Fortsatt tillväxt på e-handeln, större fokus på miljön samt ett ökat behov för automatiserade produktions- och logistikprocesser har fått behoven av specialanpassade förpackningar att ändra sig de senaste åren.

 

Speciellt inom produktions- och logistikbranschen efterfrågas det allt mer skräddarsydda förpackningslösningar som kan lösa några av de utmaningar som verksamheter upplever idag. Det kan tilll exempel vara att spara mer plats på lagret, optimera packningsprocessen eller få en mer miljövänlig förpackningslösning. För att imötesgå kundernas olika förpackningsutmaningar har vi 6 europeiska Packaging Design Centers, placerat i Tyskland (3), Danmark (1), England (1) och Polen (1). Syftet med dessa centers är att kunna erbjuda kunderna specialanpassade förpackningslösningar.

 

Här utvecklas innovation

De 6 europeiska designcenters Antalis har idag kan hjälpa kunderna med alla slags förpackningsutmaningar – från design och konstruktion av nya lösningar till optimering av existerande förpackningar.

Maria Ragusa, förpackningsingenjör hos Antalis Packaging Design Center i Leinfelden, Tyskland, förklarar hur skapandet av de nya innovativa centren bidrar till att uppnå ytterligare expertis inom specifika branscher: ”Våra designcenters i Tyskland har specialiserat sig inom bilindustrin. Vi använder oss av specialutvecklade program som säkrar att vi utvecklar de bästa lösningarna till våra kunder. Just för att vi har ett stort urval av 3D-program, kan vi visa våra kunder förpackningslösningar till produkter som inte ens är utvecklade ännu. Samtidigt kan de olika programmen hantera många olika typer av data och input, vilket gör processen mycket lättare för både kunderna och oss”.

För att ytterligare stärka sina tjänster inom förpackning och emballage öppnade Antalis ett nytt Packaging Design Center i Polen i februari. Den polska avdelningen ska primärt fokusera på logistik- och bilindustrin i Östeuropa. Aleksander Gwizdala, Packaging Sector Director i Antalis Polen säger: ”Placeringen av det nya designcentret är mycket strategisk då vi nu kan möta den ökade efterfrågan på specialanpassade förpackningar och emballagetjänster på den östeuropeiska marknaden”.

Fördelarna med dessa Packaging Design Centers är att de både erbjuder nära samarbete, personlig service och implementering av nya smarta lösningar – samtidigt som kunderna får en upplevelse och en förpackningslösning i särklass.

 

Ett engagerat team av ingenjörer och designers

Ett hängivet arbete med utveckling av nya lösningar betyder att Antalis förpackningsingenjörer tillsammans i alla 6 designcenters i Europa har utvecklat fler än 10.000 skräddarsydda förpackningslösningar.

Maria Ragusa säger: ”Kunderna vänder sig till oss för att antingen utveckla helt nya förpackningslösningar eller för att optimera deras existerande förpackningslösning. Hos oss testar vi prototyperna under realistiska förhållanden och anpassar dem tillsammans med våra designers tills vi uppnår ett optimalt resultat.”

Utöver de ovannämnda tjänsterna erbjuder dessa 6 Packaging Design Centers också:

  • Snabb och effektiv service: Tack vare de effektiva interna processerna i dessa Packaging Design Centers kan kunderna på bara några få dagar få se förslag på deras nya förpackning.

 

  • Engagerade specialistteam: Varje designcenter har egna hängivna experter som sitter redo att hjälpa till.

 

  • Flexibilitet: Teamet anpassar förpackningslösningar efter kundens behov och kan hjälpa en bred kundgrupp – från mindre verksamheter till stora multinationella koncerner.

Aleksander Gwizdala säger: ”I motsats till många av våra konkurrenter är vi inte beroende av vilka material vi måste använda. Därför kan vi skräddarsy en förpackning och välja det bäst lämpade materialet till förpackningen”.

 

Fokus på miljö och hållbarhet


Förpackningens miljöpåverkan är hos många av våra kunder, precis som hos oss – ett strategiskt fokusområde.

Konstruktörerna och ingenjörerna är engagerade i att designa emballage med minsta möjliga materialförbruk – utan att kompromissa med kvaliteten såklart. De 3 R:en (Reduce, Reuse, Recycle) inspirerar medarbetare till att ta ansvar för miljön, och erbjuda kunderna så hållbara förpackningslösningar som möjligt. Därför tar man konstant hänsyn till hållbarhet genom hela processen – här är några få exempel:

  • I England har man ingått i ett partnerskap med Woodland Trust, en välgörenhetsorganisation som hjälper företag att plantera träd och beskydda skog. Hittills har Antalis England planterat så många träd att all well och papper från verksamheten är koldioxidneutral vid 2020!

 

  • I Polen använder de återanvändbara material som polyethylen, papper eller polypropylen.

 

  • I de 3 Packaging Design Centers som finns i Tyskland har man ökat användningen av lösningar som endast innehåller ett material – primärt papperbaserat – till både inre och yttre emballege, samt ökat användningen av skräddarsydda återanvändbara förpackningar.

 

  • I Danmark arbetas det aktivt med konsumenternas ökande krav på miljövänliga lösningar – genom att anpassa förpackningens storlek i förhållande till produkten, materialåtgång samt ökat deras användning av pappersmaterial.

 

Jacob Ejlskov Andersen, Scandinavian Packaging Sector Director, säger: ”Användarupplevelse och hållbarhet är två stora fokusområden för oss. Vi är engagerade i att utveckla miljövänliga och smarta förpackningslösningar utan att kompromissa med varken valutan för pengarna eller produktkvaliteten”.

 

Pressrelaterade frågor – kontakta:

Jacob Ejlskov Andersen, Sektorchef Packaging Scandinavia

Telefon: +45 21 41 75 61, e-mail Jacob.andersen@antalis.com

 

 

 

 

 

 

 

paperman