Service

Counseling-Expertise_ContentPage_259x194.jpg

Grafisk  expertis

Vår expertis står till din tjänst

Vi delar med glädje med oss av våra kunskaper; vid varje samtal, kundbesök, på kundträffar och fackmässor landet runt. I en föränderlig bransch med hård konkurrens måste vi och våra leverantörer arbeta tätt med dig som kund för att nå framgång.

 • Produktspecialister 

  Man kan inte vara specialist på varje produkt i ett sortiment som vårt. En del av våra säljare är generalister som kan lite om det mesta, andra har spetskompetens på vissa produktområden som tryckfärg, sträckfilm, packtejp, wellådor, digitaltryck och storformatsmedia. Utnyttja hela bredden av expertis, våra specialister kommer gärna på besök tillsammans med din säljare.

 • Produktchefer 

  Produktcheferna håller kontakten med våra leverantörer och ansvarar för sortimenten. Det är till dessa våra säljare, innesäljare och papperskonsulenter vänder sig med alla dina produkt- och sortimentsfrågor de inte själva kan svara på. Om du vill följer de gärna med på kundbesöken så att du kan framföra synpunkter, diskutera sortiment och ställa frågorna direkt.

 • grafiska tekniker

  Att få papperet att harmoniera väl med färgen och fuktvattnet i pressen är mer komplicerat än många tror. Våra grafiska tekniker rycker ut när något krånglar, men ger hellre goda råd innan problemen dyker upp. Ring gärna och fråga om allt från repron till efterbehandlingen. Vill du ha hjälp med tidskrävande utredningar debiterar vi timarvode eller lämnar offert på uppdraget. För ICC-kalibrering, certifiering enligt ISO-standard och installation av pumpsystem med mera tar vi hjälp av våra samarbetspartners med särskild kompetens på respektive område.

 • Grafiska Råd

  Grafiska Råd är en serie illustrerade informationsblad med goda råd, enkla anvisningar och våra rekommendationer för repro, tryck och efterbearbetning på olika papper och andra material.
  Grafiska Råd finns att ladda ner som pdf.

 • Showroom Storformat

  Här visar vi prover på en mängd olika material för att exponera budskap och bilder i stora format. Dessutom demonstrerar vi våra storformatskrivare från Epson och Seals laminatorer. Ta gärna med en fil med egna bilder för utskriftsprover och diskutera resultat, möjligheter och lösningar med våra specialister. Boka tid med våra säljare!

  Showroom Storformat, Rörvägen 3, Jordbro (Antalis huvudkontor)

 • Pappersskola / Kundspecifika utbildningar

  En institution i grafiska branschen som under årens lopp har utbildat tusentals produktionsledare, formgivare, tryckare och trycksaksbeställare. Programmet kan variera men den populära grundkursen återkommer varje vår- och hösttermin. Här får du både nyttig teori och inspirerande praktik i konsten att välja papper. Du lär dig grunderna för att kunna navigera i pappersdjungeln, att utnyttja möjligheterna och undvika de vanligaste fallgroparna för din trycksak. Dessutom går vi igenom de vanligaste frågorna kring papper och miljö, till exempel om koldioxidutsläpp och olika miljösymboler som Svanen, EU-blomman och FSC®.

  Vi skräddarsyr gärna utbildning för medarbetarna på ditt företag, eller för dina kunder. Det kan vara en speciellt anpassad pappersskola men också handla om andra produktområden i vårt sortiment. Hör av dig till din kontaktperson hos oss för en första diskussion om vilket behov som finns, vare sig det gäller papper, förpackningslösningar, sträckfilm, packtejp eller storformatskrivare. Kursavgiften varierar givetvis beroende på utbildningens omfattning och innehåll.