Kundcase

std bokse cases_800x213.jpg

Kundcase om smarta förpackningar

Vi är experter på att hitta dolda förpackningsvinster som du inte visste fanns! Vi anpassar processen efter hela din verksamhet när vi utvecklar en förpackning till dig.

Det säkrar att du får en lösning som är genomtänkt från början till slut. Men istället för att bara säga det kan vi också bevisa det. Här kan du se några emballageutmaningar som vi har löst för några av våra kunder.

 •  EN LYCKAD LÖSNING FÖR BÅDE KUND OCH MILJÖ

  Somliga förpackningar tar mer plats än andra. Därför bad en kund oss att utveckla ett alternativ till deras nuvarande lösning. Vi specialdesignade en papplåda som betydde att kunden klarade sig på 1 lastbil istället för 7 lastbilar.
  Resultatet var enklare hantering, färre transporter och mindre miljöpåverkan.

 •  FÄRRE SKADOR, STÖTAR... OCH REKLAMATIONER

  En köksproducent hade problem med många reklamationer trots att de spenderade mycket tid på att packa varorna. Vår lösning var en en ny låda som blev fodrad med lager av well som skydd för kökselementen.
  Lådan gjordes i 3 storlekar - istället för 10 storlekar som tidigare - och med kilar så att alla elementen satt perfekt.

 •  DOLDA VINSTER KOM FRAM I LJUSET

  Som del av ett större optimeringsprojekt hos en kund analyserade vi emballageprocessen och hittade flera besparingsområden. Bland annat reducerade vi antalet olika ytteremballage från över 20 till endast 8.
  Utöver det utvecklade vi ett alternativt produktemballage som inte endast var billigare att köpa in, men som också säkrade en optimal tryck- och färgkvalitet.

 •  MINMERA SPILLUTRYMMET I LÅDORNA

  När man har 150 olika produkter som kan plockas och packas i otaliga kombinationer, hur många ytteremballager behöver man utan att kompromissa med nyttjandegraden i lådorna?
  Det räknade vi på för en kund och kom fram till att de med endast 7 olika förpackningar kunde uppnå ett nyttjande grad på 70-100%.

 •  KABELRULLAR AV PAPP ISTÄLLET FÖR PLAST

  En av våra kunder ville ha ett alternativ till de stora plastrullarna som de använde till att rulla kablar. Inte bara tog plastrullarna mycket plats på lagret, men det var också besvärliga att hantera för lagerpersonalen. Vi utvecklade därför en kabelrulle av 7mm tjock well som uppfyllde samma krav som plastrullarna men tog mycket mindre plats och var mycket lättare att hantera.

 •  FLERA SMÅDELAR I EN LÅDA... UTAN KRÅNGEL

  "Vi vill ha en låda till lagerhyllan med flera utrymmen för smådelar." Så lät utmaningen från en kund. Det löste vi med att utveckla en låda som med hjälp av speciella pappinlägg kunde delas in i 2, 4, 6 eller 8 utrymmen. På det sättet kunde kunden lagerhålla flera varor på
  samma lagerplats istället för 8 olika, vilket både sparar lagerplats och gav en mycket snabbare plockprocess.