NOTERA! Torsdagen den 22 augusti håller vi företagskonferens. Detta innebär att Kundcenter stänger kl. 15.00, samt att inga order från e-handeln hanteras efter kl. 15.00 denna dag.

image-from-the-document-manager

Logo_Tom&otto_260x88.png 

The printers' best friends
Red line
 

Tom&Otto är mer än bara ett bestruket papper. Det är ett koncept,
en alkemi mellan pappersexperten och den kreative (Tom) och teknikern (Otto).


Tom&Otto är certifierad med 4 stjärnor i Green Star System™.

 

 

 

Se fördelarna med Tom&Otto:

 

Överlägsen körbarhet


Effektivitet är a och o, så offsetpressarna måste kunna gå med hösta fart. Med Tom&Otto får du problemfri körning och kan slå om snabbt vid dubbelsidigt tryck vilket ger kortare ledtider. Du kan räkna med snabb torkning, minimal smetrisk och dessutom mindre färgåtgång tack vare den släta ytfinishen.
 

Härligt jämnt


Tack vare den otroligt jämna ytfinishen och den låga punktförstoringen trycks färgen perfekt på Tom&Otto-papper. Med vår glättade ytfinish kan du räkna med oöverträffad färgåtergivning och hög glans i bilderna, även med extra fina raster. Våra halvmatta papper passar perfekt för hög textkontrast och utmärkt läsbarhet.

Snällt mot miljön


Vi bryr oss om miljön, och det gör våra kunder också. Vi uppnår vår naturligt vita ytfinish utan att använda klor vid blekningen av vår pappersmassa. Våra bruk är kvalitetscertifierade (ISO 9001) miljöcertifierade (ISO 14001/EMAS) och har certifikat för hälsa och säkerhet (OHSAS 18001). Dessutom är vi FSC®-certifierade vilket betyder att vi kommer från ansvarsfullt och hållbart brukade skogar.

Perfekt för digitaltryck


Men Tom&Otto kan mer än det, och bevisar också sina fantatiska egenskaper i digitala tryckpressar såsom Xerox, Kodak NexPress och Canon.


 

Torkar snabbt


Deadlines är viktiga i tryckerivärlden, och med Tom&Otto blir du klar före dem. Tack vare den släta och jämna ytfinishen torkar Tom&Otto-papper ovanligt snabbt, och du kan lita på att tryckfärgen inte kladdar. Jobbet blir färdigt fortare och du kan gå vidare till nästa.

Exakt falsning


Papper handlar om ett vackert utseende, så man vill ju inte att det ska bli sprickor i falskanten. Med Tom&Otto blir det inga sprickor eller strålveck, och lägre ytvikter behöver inte bigas. I stället får du snygg falsning och suverän gnidningstålighet.