Vår ambition är att sätta miljövänliga standarder som är tydliga och enkla att förstå.

img-green-connection-1.jpg

Antalis "Green Connection"

Antalis group har alltid jobbat i ett nära samarbete med sina leverantörer, kunder och andra affärskontakter för att kombinera innovation, adderat värde och sträva efter miljövänliga tillvägagångssätt. Arbetet innebär även att stötta lokal hållbar utveckling på nationell nivå med initiativ som gröna veckor, gröna dagar, gröna broschyrer...

För att försäkra att ett enhetligt budskap och strategi i dessa olika åtgärder har Antalis utvecklat en paraply-identitet för det gröna arbetet som kallas för "Antalis Green Connection" Det innebär att allt miljövänligt arbete och kommunikationsverktyg har en igenkännlig logga som finns med på allt kommunikationsmaterial, produktbroschyrer och flyers när de refererar till miljövänliga initiativ.

Nedan finner du flera ambitiösa åtaganden som bygger Antalis green connection och stödjer vårt mål för ett miljömässigt ansvartagande:

CLIMATE_COMPENSATED_logo_green.png

Klimatkalkylatorn

Beräkna CO2-utsläppen för dina produkter samt kostnaden för att klimatkompensera för dina köp.

CSR-report.jpg

img-green-connection-2.jpg

Green Star System ™

Ett enkelt och oklanderligt system som bedömer nivån av miljövänligt ansvarstagande för olika typer av papper. Det här verktyget tar hänsyn till ursprunget av fibrerna och hela tillverkningsprocessen. Produkterna tilldelas från noll till fem stjärnor baserat på dess miljömässiga utgångspunkt. För ytterligare spårbarhet har Antalis skapat Antrak. Det är en leverantörsplattform som garanterar att din produkt kommer från en ansvarfull försörjningskedja.

img-green-connection-6.jpg

En miljövänlig produktportfölj av återvunnet papper

Antalis har byggt upp en miljövänlig produktportölj som är en av de mest brett tillgängliga på marknaden idag. För oss är det viktigt att den är anpassad till alla typer av tryck- och bearbetningstekniker och att den följer stränga miljökrav. Det möjliggör att du enkelt kan integrera våra produkter i CSR-policyn på företaget, samtidigt som du slipper kompromissa med budget och användningsområden.

img-green-connection-5.jpg

FSC ® and PEFC-certifiering

I tillägg till ett fokus på produkter med ett starkt miljömässigt ansvar så är hela försörjningskedjan och dess påverkan viktig för Antalis. Antalis är först på marknaden med att ha satt upp ett FSC- och PEFC-progam för sina partners för att säkerställa full spårbarhet och transparens genom hela försörjningskedjan.

Audits görs på lagerhantering (etikettering, lagerhållning, leveranser), informationskedjorna (referenser, produktkategorier...) samt marknad och säljprocesser (användning av loggor, utbildning...). Alla certifierade länder använder samma standarder och är skyldiga att möta samma miljömässiga krav inför deras kunder. Idag är 32 Antalis-enheter världen över anslutna till detta program.

 

Miljövänliga redskap

Antalis vill fortsätta att utveckla och främja flera olika redskap för att stödja och underlätta kommunikationen och medvetenheten kring miljöpåverkan för papper. Upptäck dem och dela dem gärna till andra. Nedan finns en video som tar upp myter och förutfattade tankar om papper och dess miljöpåverkan. Se den gärna - kanske blir du överraskad! Pappersindustrin är faktiskt en av de mest miljövänliga industrierna och bidrar dessutom till återplantering av skog.
 

Klimatkalkylatorn

Här kan du se vad det kostar att klimatkompensera din order. Du kan också se CO₂utsläpp från produktion, köpt el och transport till vårt lager.

Klimatkalkylatorn
klimatkalkylatorn