Nyheter, Optimerat logistikflöde, Förpackningar med wow-effekt, Produktionsanpassade förpackningar

Det finns mycket att tjäna med en Multilayer sträckfilm

04 maj 2021 — Emballage, sträckfilm, multilayer
Skriv ut
sträckfilm som testas

En Multilayer sträckfilm ger många fördelar: minskade omkostnader, reducerat CO2-avtryck, hög laststabilitet, lediga lagerplatser & färre rullbyten. Läs varför.

En Multilayer sträckfilm ger många fördelar: minskade omkostnader, reducerat CO2-avtryck, hög laststabilitet, lediga lagerplatser & färre rullbyten. Läs varför.

Ett_packaging.png

Om du tror att du inte har behov för en försträckt Multilayer sträckfilm så riskerar du att mista pengar för att spara pengar.

Med en multilayer sträckfilm använder du mindre sträckfilm samtidigt som dina varor packas stabilt på pallen. Utöver det är filmen mycket tunn, den är faktiskt nere på 5,5µ i jämförelse med standard på 17µ.

Det betyder att det är mer på rullen vilket gör att du sparar tid i packprocessen så det är färre rullbyten. Trots att multilayern är mycket tunn är det ingen skillnad i laststabilitet.

testa laststabilitet.png

Två_packaging.pngVärna om ergonomin

Ergonomi er vigtigt lige meget, om du sidder på en kontorstol eller arbejder på et lager. Du er dog selvfølgelig meget mere udsat for skader ved fysisk arbejde. I forbindelse med for eksempel indpakning af paller vil du uden forstrukket håndstrækfilm måske have tendens til en dårlig arbejdsstilling.

Du belaster særligt ryggen ved indpakning af paller ved brug af almindelig strækfilm, da du vrider ryggen og bøjer dig forover samtidig med, at du må lægge kræfter i for at pakke stramt til. Gentager du den samme uheldige bevægelse dagligt, vil du på længere sigt være i risikogruppen for at få rygproblemer, der kan kræve behandling for at blive afhjulpet*.

 

 

Fyra_packaging.pngFörvara sträckfilmen korrekt

Sträckfilm som används till sträckfilmsmaskiner kan snabbt väga 16-18kg. För att undvika tunga lyft är det en bra ide att placera förvaringen för dina rullar så nära användningsstället som möjligt. Då sparar du även tid när du byter rulle. Placera även rullarna där de ska förvaras i god tid så att de har rätt temperatur när de ska användas. De flesta typer av sträckfilm förvaras optimalt vid omkring 20 grader.

Fem_packaging.pngMinska risken för stöld

De flesta använder sig av transparent sträckfilm, men färgad sträckfilm ka också ha sina fördelar. T.ex är en heltäckande, svart sträckfilm smart till dig som önskar konfidentialitet eller skydd mot stöld. Har du däremot behov för att dina pallar är lätta att känna igen eller ska vara enkla att sortera kan en t.ex. en blå sträckfilm vara ett bra val.

En generell fördel med att använda färgad sträckfilm är att det skyddar dina produkter mot solljus och missfärgning då den sträckfilmen har lägre transparens och därmed högre UV-skydd.

Vill du ha rådgivning och vägledning?

Vi erbjuder rådgivning kring din sträckfilm, men också kring din allmänna förpackningslösning.

Ring till oss och fråga efter en plastspecialist - Vi har några av branschens mest erfarna specialister som gärna hjälper dig.

010-707 70 00

Andra artiklar