Optimerat logistikflöde, Produkter & tips, Nyheter, Emballage

Med Multilayer sparar du pengar och skonar naturen

31 maj 2022 — Multilayer, sträckfilm, emballage
Skriv ut
Multilayer

Leveransen måste komma fram säkert, så är det bara. Därför väljer vi en extra tjock sträckfilm när varorna ska packas och slås in. Men så behöver det inte vara längre. En ultratunn och stark sträckfilm finns på marknaden. Och det är goda nyheter för både klimatet och företagen.

Leveransen måste komma fram säkert, så är det bara. Därför väljer vi en extra tjock sträckfilm när varorna ska packas och slås in. Men så behöver det inte vara längre. En ultratunn och stark sträckfilm finns på marknaden. Och det är goda nyheter för både klimatet och företagen.

Framgång med lager på lager


Den tunna sträckfilmen heter Multilayer. Då den traditionella sträckfilmen består av ett tjockt lager LLPDE (Linear Low Density Polyethylen), så består Multilayer av många tunna lager  LLDPE. En konstruktion som visat fantastiska resultat och skydd vid transport.

 

 

Bättre CO2-siffror och lättare arbete

Tester har visat att en 10 my Multilayer film har samma belastningsstabilitet som en traditionell 17 my film. Multilayer har en tjocklek på 3-4 my. Detta minskar plastförbrukningen avsevärt vid palletering, vilket resulterar i ett mycket lägre CO2-utsläpp. Den smala linjen av plastfolie gör också att det finns plats för flera meter film per rulle. Vilket möjliggör för en enklare arbetsdag med färre stopp och mindre lyft.

Multilayer sträckfilm

 

 

Packa mer med din film

Från ett ekonomiskt perspektiv kan det dessutom löna sig att övergå till den yngre modellen. Trots att en Multilayer-rulle kostar lite mer, så blir priset totalt lägre på grund av de extra meterna film per rulle. Därför kommer ett företag typiskt sett kunna minska sina sträckfilmskostnader med cirka 30-60 procent genom att byta till Multilayer.

Köp Multilayer här

 

 

food trade

Åsa Frisk

Account Manager

 

Vi optimerade Food Trades användning av sträckfilm. De hade tidigare en standardfilm på 20 my. Vi testade vår 12 my Multilayer med ett mycket gott reslutat. Food Trade gjorde en kostnadsbesparing på drygt 37% och minskade förbrukningen med 69%.

Boka ett sträckfilmstest

 

 

Kilometerlånga fördelar på bara 10 minuter

Ofta tar det endast ett par minuter att testa filmen och övertyga kunden. ”Fördelarna talar helt enkelt för sig själva. Lägre kostnader, bättre arbetsmiljö, bättre laststabilitet och ett renare klimat. Det kallar jag grönt förnuft" säger Magnus Ågren, Account Manager - Antalis Packaging

Experter till din hjälp

Våra experter förstår komplexiteten i förpackningsprocessen och ser möjligheterna inom produktion, logistik och e-handel. Tillsammans med dig hittar de en lösning som optimerar din produktion och minskar dina kostnader. Vårt specialistteam utvecklar förpackningar anpassade till din produktion. De förbättrar ditt företags produktivitet, kvalitet och miljöavtryck. Ska de hjälpa dig också?