Nyheter, visual-communication

5 sätt att minska miljöpåverkan

12 sep 2023 — Trycka på PVC: 5 sätt att minska miljöpåverkan
Skriv ut
5 steps to minimize your environmental impact

Vad har vikt och miljöpåverkan med skyltmakare att göra? Vi vet! I den här artikeln berättar vi om fem sätt att minska miljöpåverkan även när du bestämt dig för att trycka på PVC samtidigt som du förbättrar kundnöjdheten.

Vad har vikt och miljöpåverkan med skyltmakare att göra? Vi vet! I den här artikeln berättar vi om fem sätt att minska miljöpåverkan även när du bestämt dig för att trycka på PVC samtidigt som du förbättrar kundnöjdheten.

Allt du behöver veta om PVC och hur det påverkar ditt företag och miljön.

Ut med PVC – in med miljövänliga alternativ!

Av flera skäl har PVC länge varit en favorit inom visuell kommunikation: det är hållbart, enkelt att använda och prisvärt. Men som med all plast så finns det några viktiga saker att ha i åtanke.

Den är inte biologiskt nedbrytbar, vilket leder till plastavfall och mikroplaster om den inte hanteras och återvinns på rätt sätt. Den tillverkas delvis av fossil olja (eller naturgas) och kräver ibland starka tillsatser för att få rätt egenskaper.

Därför har kunderna blivit alltmer intresserade av att ersätta PVC med miljövänliga alternativ - men det finns fortfarande situationer där PVC är svårslaget. Vi har sammanställt en lista med fem praktiska åtgärder som du kan vidta för att minska de oönskade biverkningarna från PVC.

Steg för steg: Minimera miljöpåverkan

1. Vad ska slutprodukten användas till?

Vad ska din kund använda slutprodukten till? Om din kund ska använda slutprodukten utomhus i flera månader kan PVC vara det enda alternativet - men de kanske likaväl också frågar efter PVC av gammal vana.

2. Rekommendera den lämpligaste produkten

Branschen inom visuell kommunikation är mitt i en förändringsresa så det gäller att hänga med i alla nya krav på mer miljömedvetna material och det är ditt jobb att ligga steget före kunden.

Lär dig mer om PVC  och dess miljövänliga alternativ, så att du kan ge de bästa rekommendationerna.

Se också till att du har en plan för återvinningsprocessen - både för din egen verksamhet och för vad du rekommenderar till kunden. PVC kan vara komplicerat att återvinna eftersom det inte kan blandas med andra plaster, så kunskap är A och O.

För inomhusdisplayer, t.ex. skyltar i en butik, räcker det alldeles utmärkt med papper, fiber eller kartong. De behöver inte hålla lika länge och minskar miljöpåverkan radikalt.

 

3. Lite tunnare kan göra stor skillnad

Om du tillsammans med din kund bestämmer er för att använda PVC ändå är ett enkelt sätt att minska plastförbrukningen avsevärt att göra skyltar eller placeringskort tunnare än vanligt. Om en display vanligtvis är 10 mm, kan den kanske vara 5 mm istället? Om en roll-up vanligtvis är 400 mikron, varför inte 200?

 

 

 

Vitrine_Cristofle_800x500px.jpg

Salle_de_bain_800x500px.jpg

 

 

 

 

 

4. Lätta på vikten

Fundera på om din kund kan byta från PVC till en lättare polyester. Små saker kan göra stor skillnad.

5. Samla dina beställningar

Uppmana dina kunder att samla alla sina beställningar i en leverans. Det sparar transportkostnader och minimerar avfallet när beställningarna görs.

Ställ också frågan om deras kommande beställningar och hur du kan arbeta med dem för att göra beställningsprocessen mer effektiv.

Att ge de bästa rekommendationerna till dina kunder är en ständigt pågående process. Därför har vi sammanställt en guide om PVC:s roll i en hållbar bransch för visuell kommunikation.