Inspiration, Inspirational stories, Nyheter

Antalis lanserar Creative Powers Awards

09 mar 2022 — Antalis lanserar Creative Powers Awards
Skriv ut
News-banner-ACPA.jpg

Från och med nu och fram till 31 maj uppmuntrar vi dig att dela din kreativitet! Var med i denna tävling och skicka in dina projekt som är tryckta på Antalis papper/kartong.

Du har möjlighet att vinna många fina priser och få ökad synlighet internationellt med vårt samarbete med The Brand Identitys.

Från och med nu och fram till 31 maj uppmuntrar vi dig att dela din kreativitet! Var med i denna tävling och skicka in dina projekt som är tryckta på Antalis papper/kartong.

Du har möjlighet att vinna många fina priser och få ökad synlighet internationellt med vårt samarbete med The Brand Identitys.

Att välja papper är en kreativ handling!

Vi är många som älskar papper och tryckta applikationer och vi är väl medvetna om att den digitala kommunikationen ökar alltmer vilket gör att det blir allt viktigare att dela vår passion för taktilitet och grafisk design. Med lanseringen av Antalis Creative Power Awards vill vi lyfta fram din kreativitet för olika trycksaker. Bidragen i tävlingen är ett fantastiskt tillfälle för oss att visa upp, sprida inspiration, kretaivitet och dela de senaste trenderna.

 

Konceptet

Vi kommer att marknadsföra och visa världen dina fantastiska projekt tillsammans med vår redaktionella partner The Brand Identity, med digital räckvidd över hela branschen, att ge dig omedelbar exponering och synlighet med Antalis Creative Power Awards. Tävlingen inkluderar 4 huvudkategorier

1.Report and Publication 2. Brand Identity and Stationery 3. Packaging and Advertising 4. Mailers and Invitations

Design, pappersval och tryck kommer också att bedömas. Det finns ytterligare 3 st specialpriser för att lyfta tryckeriers och formgivarnas kreativitet och engagemang. För att ”bedöma” projekten, har vi samlat en jury med kunniga profiler från design- och grafiska branschen inklusive våra partners Hinderer + Mülich, Monotype och Positive Luxury på ESG.


Inom de fyra kategorierna hoppas vi kunna inspirera dig med bidrag från över 35 länder och 3 kontinenter. Du kommer att se olika grafiska trender, tryckeffekter, tryckta på en mängd olika pappersprodukter. Allt från stilren till mer traditionell design. Kategorierna är öppna för alla tryckprojekt som skapats på våra premiumpapper,  allt från vårt kreativa papperssortimentet från Arjowiggins till design- och återvunnet papper, såväl som kartong och andra specialpapper.

För att vara med och tävla och skicka in bidrag från Sverige kan alla projekt som använder följande varumärken, köpta från och distribuerade av Antalis, godkännas; Conqueror, Curious, Invercote, Keaykolour, MetsaBoard, Nautilus, Notturno, Olin, Pop'Set, Rives, Venicelux, Raflatac (R035), Dali, Modigliani, Plike.

 

ACPA-category-R&P.jpg

ACPA-category-M&I.jpg

ACPA-category-P&P.jpg

ACPA-category-BI&S.jpg

Att välja papper är en kreativ handlingTryckta applikationer används för att förstärka olika syften och funktioner som till exempel att skapa känslor, informera eller sälja. De ger inte bara en vacker produkt utan också ett mervärde till din grafiska formgivning genom ditt val av trycktekniker i kombination med ett genomtänkt val av papper/kartong. Genom 3 specialpriser vill vi lyfta ditt kreativa tänkande i rampljuset. Från valet av ett specifikt papper för att motsvara kundens specifika uppdrag & förväntningar, till val av ett typsnitt framför ett annat, för att minska bläckbehovet eller med anpassningen av den faktiska storleken på ett tryckt föremål för att undvika pappersslöseri, alla val påverkar och vi vill lyfta fram deras arbete.

ACPA-Eco-conception.jpg

Eco/miljövänligt kategori

I denna kategori vill vi lyfta fram kreativa trycksaker där man medvetet gjort val och handlingar genom hela försörjningskedjan för att minska sitt miljöavtryck allt från skapande av design till tryck via val av miljövänliga papper och printers. 

ACPA-Paper-Stories.jpg

Pappersval

Vad är fördelen med papper i en kampanj? Hur kan pappret vara det perfekta svaret till briefen? Vilken effekt genererade trycksaken kampanjen?

ACPA-design-for-Good.jpg

Design for Good

Från aktivistisk design till design som stödjer frågor av miljömässig och social karaktär, trycksaker som är "for Good" bör sättas i rampljuset.

ACPA-Print-ecxellence.jpg


Print Excellence

Sist men inte minst har vi specialpriset Print Excellence som kan ges till alla inlämnade projekt. Alla projekt kommer att bedömas utifrån olika kriterier inklusive nivån på utskrifterna. De bäst rankade projekten kommer för andra gången att utvärderas av juryns tryckexpert för att välja ut de mest krävande projekten som har blandade olika tryckeffekter och med ett perfekt resultat.

Juryn

Vi har samlat experter från branschen, från kreativa tryckerier till experter inom varumärke och ESG, designers och formgivare. De träffas i Paris i mitten av juni.

 

ACPA-mosaic-jury.jpg

 

Vinster

6 projekt per kategori kommer att väljas ut som finalister och belönas. Tryckerier kommer att få en voutcher på 400€ för en Hinderer + Mülich, och designers eller byrån kommer att få en ettårsprenumeration på Monotypefont.com med ett uppskattat värde på 500€ / månad.


Finalisterna kommer att nomineras på Antalis sociala medier under hela sommaren och alla kommer även att publiceras i en tryckt tidning. Vissa projekt kommer också att ha chansen att bli utvald av The Brand Identity och bli intervjuad och exponerad på alla deras digitala plattformar.

 

De lyckliga vinnarna

Vinnarna kommer att få ett skräddarsytt pris som är handgjort av papperskonstnären Maud Vantour, samt att intervjuas av The Brand Identity och få sitt projekt exponerat på alla deras digitala plattformar såväl som på Antalis sidor. Utöver detta kommer vinnarna av varje kategori att få njuta av en middag på en exklusiv restaurang anordnad av Antalis som samlar hela tävlingens projekt-team medan vinnarna av specialpriset får chansen att delta i en 2-dagars bruksbesök på Arjowiggins i Europa. 


Slutligen kommer tryckerier och designers också att få möjlighet att presentera sig själva och sitt projekt på alla Antalis sociala mediekanaler.

1_rewards.jpg

2_Scotland.jpg

3_diner.jpg

4_partner.jpg

5_SM.jpg

6_TBI.jpg

7_mag.jpg

8_webinars.jpg

Partners & Webinars

Vi har samarbetat med branschledande partners inte bara för att utvärdera de inlämnade projekten, utan också för att organisera en serie webbinarier om hållbarhet. Från ekodesign till valet av innovativa lösningar inom prägling och foliering. Våra partners guidar dig genom denna resa mot mer miljövänliga tryck- och varumärkesprojekt.

 

  • ECO-DESIGN TIPS FRÅN EXPERTER (Monotype och H+M med KURZ)
  • HUR MAN SÄTTER UPP OCH SKAPAR ETT PROJEKT MED PRÄGLING(med H+M och ett tryckeri)
  • HUR MAN ARBETAR FÖR ATT BLI ETT MER HÅLLBART VARUMÄRKE (med Positive Luxury)
     
ACPA-HM.jpg

Hinderer + Mühlich är världens ledande tillverkare av folie- och präglingsverktyg (för foliering, prägling och mikroprägling etc) inom den grafiska industrin.

Deras präglingsverktyg dekorerar pappersytor med högsta krav på design och funktionalitet.

ACPA-monotype.jpg

Med den största samlingen av prisbelönta typsnitt och tillgång till eftertraktade designtypsnitt gör Monotype Fonts det möjligt för kreativa proffs att lägga mindre tid på administrativt arbete och mer tid på design.

ACPA-Positive-Luxury.jpg

Positive Luxury har ett starkt fokus på hållbarhet inom lyxvarubranschen och hjälper kunder att ligga steget före kulturella och ekonomiska förändringar. De arbetar med varumärken, leverantörer och återförsäljare för att mäta, koordinera och rapportera deras positiva nettoeffekt över ESG-indikatorer.

Håll utkik efter våra webbinar och se till att följa oss på Facebook, Instagram eller Linkedin

För att anmäla ditt projekt som är tryckt på Antalis papper under 2021 och fram till 31 maj 2022, besök www.antaliscreativepowerawards.com

Sista dagen för anmälan, 31 maj 2022!