Vårt manifest : Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar visuell kommunikation

Miljön ropar på hjälp. Vi vet det, våra kunder vet det och deras kunder vet det. Som en ledande distributör inom den grafiska industrin behöver vi tillsammans med våra kunder och slutkunder ta ett större ansvar för att bidra till en mer hållbar bransch.

 

TIllsammans kan vi bidra till mer hållbar visuell kommunikation

GENOM ATT KÄMPA TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD.

Det är hög tid att råmaterial och återvinning får större fokus inom skylt och display. Det är mycket mer än enbart en vision - det är vårt engagemang. En mer medveten bransch är inte bara bra för planeten, det tillför värde till samhälle, företag och människor. Konsumenterna kräver mer ansvarsfulla metoder och de företag som väljer att anpassa sig idag är bättre rustade inför framtiden.

 

VI HJÄLPER DIG ATT TA ANSVAR.

För ett tydligt förändringsarbete inom den grafiska branschen fokuserar vi på ansvarsfulla inköp, betygsystem, råmaterial och återvinning samt att vägleda och stötta våra kunder i omställningen mot mer miljömedvetna materialval.

raindrop.jpg

Hitta ansvarsfulla producenter

Redan sedan 2013 har vi varit engagerade i att stärka en ansvarsfull försörjningskedja. För att underlätta arbetet har vi utvecklat ANTRAK®. Denna digitala plattform gör det möjligt att följa produkten genom hela försörjningskedjan. Via verktyget kan vi samla in, centralisera och analysera data - inklusive efterlevnad av standarder, spårbarhet och CSR-åtaganden. 

Skapa ett Betygsystem

Att ta ansvar för våra handlingar är en självklarhet men likaså att kunna bevisa det. Genom vårt Green Star System™ rankar vi produkter genom två nyckelfaktorer: råmaterial samt slutet av livscykeln. Alla produkter får ett betyg på en skala mellan noll och fem stjärnor. Syftet är du ska kunna ta mer medvetna beslut gällande råmaterial och återvinning när du köper media till storformat. På det här sättet kan du även visa information om produkterna för dina kunder, på ett tydligt sätt. Målet är att 75% av alla våra produkter ska ha uppnått tre stjärnor eller högre år 2030.

 

beige.jpg

 

water.jpg

Att erbjuda rätt produkter

Plast kan många gånger vara ett fantastiskt material. Ibland är det även ett förnuftigt  val då det kan vara det enda möjliga alternativet för vissa applikationer. Ett exempel är värmereflekterande fönsterfilmer som sänker innertemperaturen eller inredningsfolier som kan minska behovet av stora renoveringar. Men det utesluter inte på något sätt att det finns stora vinningar i att byta fossilbaserade material till återvunna, återvinningsbara och träfiberbaserade lösningar när det är möjligt.

Vi erbjuder många produkter av förnybara råmaterial och återvinningsbara alternativ för både inom- och utomhusapplikationer inom visuell kommunikation, som dessutom håller en lika hög prestanda som tidigare.

Vi hjälper dig genom förändringen

Du vill säkert ha ett ansvarsfullt företag som tar medvetna beslut, samtidigt som du har en budget du måste förhålla dig till och förväntningar på processer och kvaliteter att möta. Vi förstår att det finns mycket att tänka på, och en sådan förändring kan kännas komplex.

Våra specialister inom storformat är redo att lyssna, förstå dina behov, utforska nya alternativ och hjälpa dig på vägen mot en smidig och miljöfokuserad omställning som både är effektiv och viktig för dina långsiktiga mål.

 

leaf.jpg


 

dandelion.jpg

Kan vi räkna med dig?

Vi kan inte göra det här ensamma och vi kan inte göra allt på en och samma gång. Vi har däremot ett gemensamt mål - att bygga en mer miljömedveten bransch inom visuell kommunikation.

Vi har mycket jobb framför oss, och som ett marknadsledande företag har vi lagt grunden för att ta oss framåt. Vi hoppas att du vill vara med på resan och tillsammans göra en stor skillnad. Låt oss ta steget framåt tillsammans!

 

Kontaka oss! Våra specialister inom storformat är redo att lyssna, förstå dina behov, utforska nya alternativ och hjälpa dig på vägen mot en smidig och miljöfokuserad omställning som både är effektiv och viktig för dina långsiktiga mål.

gss-low.jpg
Ta mer medvetna beslut när du köper media till storformat
Genom vårt Green Star SystemTM rankar vi produkter genom två nyckelfaktorer: råvara och återvinningsbarhet. Alla produkter får ett betyg på en skala mellan noll och fem stjärnor.

 

 
HITTA RÄTT PRODUKTER
 
 
Miljöfokuserad omställning

Vårt mål är att reducera mängden produkter av kompositmaterial och ej återvinningsbara material.

 

gss-low3.jpg

Antrak
Antrak®, din garanti för Antalis ansvarstagandet i vår försörjningskedja. Vi arbetar ständigt med att förbättra och optimera våra processer och säkerställa dokumentation.