Bilfoliering är en het trend! Att foliera bilen är ett enkelt sätt att ge din bil en ny look, eller framhäva ett varumärke. Med olika färger, ytor och print är det endast fantasin som sätter gränser. Det är även billigare att foliera bilen än att lackera den, samtidigt som du kan ta bort det utan rester och ha en fräsch lack under.

Bilfoliering är en het trend! Att foliera bilen är ett enkelt sätt att ge din bil en ny look, eller framhäva ett varumärke. Med olika färger, ytor och print är det endast fantasin som sätter gränser. Det är även billigare att foliera bilen än att lackera den, samtidigt som du kan ta bort det utan rester och ha en fräsch lack under.

3 nyfolierade transportbilar i ett garage

Bilfoliering med kvalitet

Antalis samarbetar med Avery Dennison för att kunna erbjuda dig och dina kunder folier som gör jobbet. Vi vill att dina kunder ska bli nöjda och att ditt jobb ska bli så enkelt som möjligt - och det blir det med Avery Dennison. Det finns en oändlighet av alternativ när det kommer till val av färg, yta, struktur och skydd.

img-car-wrapping-10.jpg

Vanliga frågor om bilfoliering

Kan man skydda bilens lack genom foliering?

Ja, det kan man. Avery Pure Defense är en slitstark folie gjord för att skydda bilen mot stenskott, vägskräp, insektsfläckar och kemiska missfärgningar utan att påverka ursprungsfärgen.


Pure defense testas av hårt föremål men håller

Hur lång tid håller en foliering?


Det beror lite på faktorer så som kvalitet och själva utförandet, men generellt sett håller det i fyra år.
Se våra kvalitativa vinyler från Avery Dennison:

En bil som kör snabbt i grus 

Hur lång tid tar det att foliera en hel bil?


Det tar minst 2 dagar för själva arbetet, men sammanlagt 4 dagar då det behövs en dag innan och eftere själva folieringen.Detaljer tar självklart lite längre tid, men kan ge fantastiska resultat.

man som folierar en bil

Budskap på bilen är ett effektivt sätt att fånga kunders uppmärksamhet på gatan

img-car-wrapping-6-1.jpg

Gör din bil personlig och marknadsför din verksamhet genom bokstäver och egna print. Med printvinyler kan du skapa enhetliga, professionella och distinkta looks för din fordonsflotta till ett kostnadseffektivt pris. Dina fordon kommer att ha en hög igenkänningsgrad.

Att välja lämplig vinyl för dina budskap är helt avgörande och säkerställer en optimerad livslängd för din kommunikation. Vid enkla loggor eller kontaktdetaljer används ofta skärvinyler, men vid en helfoliering eller större bilder krävs en wrapping film. Magnetiska lösningar är en bra lösning om man vill kunna ta bort loggan vissa dagar. 

 

img-car-wrapping-8.jpg

Träffa rätt med ditt budskap:

En bra foliering av bilen erbjuder stor marknadsföringspotential för en kunnig annonsör, men det finns fallgropar att se upp med. Med rätt baskunskaper hjälper du lätt dina kunder att navigera rätt. Dessa 5 misstag utgör de vanligaste; hjälp dem att undvika dessa och du har garanterat en nöjd kund.

1. Det händer för mycket

Människor har inte tid att titta på bilen och notera allt som händer, så håll det enkelt.

Det betyder, enkel grafisk design, inga stora textblock. Gör det enkelt och fokusera på ett budskap.

Häftigt print med mycket detaljer

2. Svag kontrast

kontraster i foliering.jpg

Kontrast är oerhört viktigt eftersom budskapet i regel ses i rörelse eller på avstånd.

Se till att elementen tydligt skiljer sig från varandra för att förbättra den optiska upplevelsen.

Var särskilt noggrann med text och dess bakgrund.

3. Svårläst text

Tänk på vem som ska läsa texten. Gör din hemläxa vid val av typsnitt och storlek på text. En miss här är förödande. Om ingen kan läsa budskapet så faller allt!

Ha heller inte för mycket text, mer innehåll betyder inget om man inte hinner läsa det. Om du måste ha mycket text, fokusera då på att göra rubriken intressant, för att locka läsaren närmare.

Avery-laminat-DOL-580x280.jpg

4. Locka läsaren att agera

budskap på bil.png

Det bör vara enkelt och frestande att vidta åtgärder efter att ha sett bilen. Fundera noga på vad du vill att läsaren ska göra efter att ha sett budskapet.

Ska de ringa, scanna en QR-kod eller besöka en hemsida? Välj det som är smidigast för din målgrupp.

5. Tråkigt innehåll

Om det känns som att du gör det "som alla andra gör", kanske du redan har gjort ett misstag. Var inte en i mängden; gör din bil intressant på ett eller annat sätt.

Bra grafik, exceptionell kvalitet, ett särskilt lockande erbjudande eller en unik Call To Action/uppmaning kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande.

Spektakulär foliering.jpg

Foliering är inte bara för bilar:
Du kan även ge din båt nytt liv!

img-car-wrapping-5-1.jpg

Vill du bli bättre på att foliera dina kunders bilar?

Antalis erbjuder då och då kurser i bilfoliering i samarbete med Avery Dennison. Du har då möjlighet att vässa dina skills ytterligare med hjälp av certifierade och erfarna kursledare.

2 personer som folierar en bil.jpg