Nyheter, Pressmeddelanden, 2022, Grafisk kommunikation, Visuell kommunikation

Antalis lanserar ett globalt initiativ för en mer hållbar visuell kommunikation

09 feb 2022 —
Skriv ut
Vi hjälper dig med övergången för att bidra till mer hållbar visuell kommunikation

Som en ledande Europeisk aktör inom visuell kommunikation, är det viktigt att vi guidar våra kunder att välja mer miljövänliga val av skyltar och displays med fokus på råvaran och återvinning.

Som en ledande Europeisk aktör inom visuell kommunikation, är det viktigt att vi guidar våra kunder att välja mer miljövänliga val av skyltar och displays med fokus på råvaran och återvinning.

Informera och förändra för en hållbar visuell kommunikation

De senaste 25 åren har den globala produktionen av plast tredubblats1. En av de mest konkreta åtgärderna för att få bukt med produktionen av plast är beslutet att fasa ut engångsplastprodukter. Följande engångsplastprodukter har förbjudits i Sverige från den 1 januari 2022: bomullspinnar (tops), sugrör, bestick och ätpinnar, omrörare för drycker, ballongpinnar och tallrikar. Även matlådor för snabbmat som innehåller expanderad polystyren har förbjudits.2

Ett annat initiativ är att införa ett krav på att den som erbjuder snabbmat och dryck i engångsförpackning också ska erbjuda ett flergångsalternativ. Målet med åtgärden är att användningen av engångsmuggar och engångsmatlådor i Sverige ska ha minskat med 50 procent till 20262.

1 Source : PlasticsEurope, WWF
2 Source: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/11/engangsplastens-miljoeffekter-ska-minska/


Visuell kommunikation står för så mycket som 1% av plastproduktionen i världen och därför har vi en viktig roll att vägleda och stötta våra kunder i omställningen mot mer miljömedvetna materialval.

 

The Green Star System™: Ett betygsystem som guidar kunder att göra mer miljömedvetna val  

Som en ledande aktör inom visuell kommunikation kan Antalis medverka till en positiv förändring. Genom att informera om produkters råvara och återvinningsbarhet samt erbjuda förnyelsebara och återvinningsbara medier som tillverkats av fossilfritt råmaterial skapar Antalis en förståelse hos våra kunder som gör det möjligt att enklare ta ansvarsfulla beslut.

"Vi vill föregå med gott exempel genom att erbjuda alternativa lösningar med mer miljövänliga material till en marknad som i större utsträckning efterfrågar just detta. Därför lanserar vi på Antalis ett globalt initiativ för en mer hållbar visuell kommunikation",

kommenterar Lars Wiklund, Product Manager för Antalis Visual Communication.

Lars_Wiklund.png

Genom vårt Green Star System™ rankar vi produkter genom två nyckelfaktorer: råvara och återvinningsbarhet. Alla produkter får ett betyg på en skala mellan noll och fem stjärnor. Syftet är att du ska kunna ta mer medvetna beslut gällande val av råvara och hur enkelt produkten kan återvinnas eller ej, när du köper media till storformat.

Våra specialister inom storformat är redo att lyssna, förstå dina behov, utforska nya alternativ och hjälpa dig på vägen mot en smidig och miljöfokuserad omställning som både är effektiv och viktig för dina långsiktiga mål. Målet är att 75% av alla våra produkter ska ha uppnått tre stjärnor eller högre år 2030.


GSS-website.jpg (GSS-website)

Antalis önskar att så många som möjligt av de 28 länder som Antalis är representerat i ska kunna erbjuda fler av de mer miljövänliga alternativen som uppnår 3-5 stjärnor i Green star system.

"Genom Green Star System kan vi alla göra förändringar i mediavalet, tex att inte använda en utomhusprodukt med jättelång livslängd tillverkad av plast, som inte går att återvinna, för en 14-dagars kampanj inomhus. Det är ett ställningstagande som fler av våra slutförbrukare kan fundera på. Vi behöver även sänka några av dagens krav på viss funktionalitet för att istället använda media som är mycket enklare att återvinna, även om jag inte kan se att vi kommer att foliera fordon med självhäftande papper den närmsta framtiden, säger Lars Wiklund från Antalis. Men där det är möjligt kan vi göra smartare val både för funktion och miljö."

 

Läs mer här för mer information om Antalis initiativ av betygsystemet Green Star System™

 

Presskontakter:
Lars Wiklund, Product Manager Antalis Visual Communication, lars.wiklund@antalis.com, +46 10 707 71 23 
Linda Ternstedt, Scandinavian Mar.Com Manager, linda.ternstedt@antalis.com, +46 10 707 70 31

antalis-logo.jpg