Nyheter, Optimerat logistikflöde, Kundcase

Hööks hästsport: Packningen gick från trav till galopp

07 jun 2021 — Packprocess, ergonomi, miljö, webbshop, kundnöjdhet
Skriv ut
hooks
Packmaskiner hos Hööks

Hööks hästsport behövde en snabbare och mer ergonomisk packprocess för att ta fram utfyllnadsmaterial. De ville samtidigt ha en mer miljövänlig lösning, och minska andelen plast för en ökad kundnöjdhet.

Hööks hästsport behövde en snabbare och mer ergonomisk packprocess för att ta fram utfyllnadsmaterial. De ville samtidigt ha en mer miljövänlig lösning, och minska andelen plast för en ökad kundnöjdhet.

I behov av fler hästkrafter

När försäljningen travar på måste även lagret hinna med. De hade för många manuella processer samtidigt som de önskade sig en mer miljövänlig profil med lägre plastförbrukning. Därför behövdes en lösning som kunde hjälpa dem att arbeta mer effektivt.

Lösningen

Här var maskinen FillPak TTC lösningen på deras utmaning. Maskinen producerar färdigt utfyllnadspapper efter önskad längd, vilket betyder att personalen inte längre behöver lägga lika mycket manuellt arbete på att riva och skrynkla papper själva.

Det har effektiviserat deras arbete samt minskat slitage på personalens armar och axlar.

Maskinerna står precis bredvid packborden så personalen sparar tid på att de mer sällan behöver gå ifrån sin packstation.

De har dessutom kunnat minska andelen plast, och ge en mer enhetlig packning vilket också bidrar till en högre kundnöjdhet.

 

Innan man valde FillPak TTC jämförde man med den gamla packprocessen. Personalen fick packa 10 slumpmässiga beställningar och öppnade dessa igen. Samma process gjordes med FillPak TTC. Därefter jämförde man mängd, material, och tidsåtgång.

Resultatet visade att Hööks personal ökade sin effektivitet vid packborden samtidigt som de minskade plastförbrukningen. Lösningen testades dessutom över en längre tid för att personalen skulle få vara med och välja en lösning som de trivdes med.

 

 

Annika Toresson, Lagerchef Hööks

Personalen fick prova lösningen under en tid för att se om det var rätt för dem - och det var det!
Hööks började med 5-6 maskiner och har nu utökat till 10 allt eftersom de har utökat deras packlinor.

 

Processen

  • Genomgång av kundens behov
  • Antalis utvecklar ett förslag
  • Djupgående analyser av packningen
  • Installering av maskiner
  • Testperiod med maskiner
  • Utbildning till personalen

+ Fördelar

blog-N6-4.jpg

Optimering

Snabbare packprocess som sparar både tid och personal.

blog-N2-3.jpg

Ergonomi

Ergonomisk lösning som underlättar för personalen.

blog-N6-5.jpg

Miljövänlig

Minskad andel plast och optimerad förbrukning.

Andra kundcase