Innovation, Trender, Nyheter, Emballage, master-in

Upptäck den innovativa sträckfilmen Paper Stretch Master'In Performance

09 nov 2023 — Miljövänlig förpackning; Sträckfilm; Inpackning; Pallinlindning
Skriv ut
A paper-based solution for manual and machine wrapping

Med fokus på miljön har vårt expertteam samarbetat med en papperstillverkare för att utveckla en effektiv pappersbaserad sträckfilmslösning.

Med fokus på miljön har vårt expertteam samarbetat med en papperstillverkare för att utveckla en effektiv pappersbaserad sträckfilmslösning.

Ett mångsidigt material

Istället för att försöka uppfinna något nytt ville vi hitta nya och innovativa sätt att använda ett pålitligt, befintligt material. Vi gjorde detta genom att använda kräppat papper för att skapa en sträckfilm med hög prestanda. Trots utseendet är kräppat papper så flexibelt att det kan sträckas ut och därmed motstå att det rivs sönder när varor packas (mer om detta längre ner).

Vi använde det bästa naturen har att erbjuda: en produkt tillverkad av 100% papper, utan något ytbehandlingsmedel (inget lim eller PE) - vilket gör den helt återvinningsbar och lätt att kassera i pappersavfallet.

För att hjälpa dig att bättre förstå egenskaperna hos detta material jämför vi i tabellen vår papperssträckfilm med plastfilm:

Jämförelse med plastfilm.JPG

Enkelt att använda

Nu när du vet lite mer om pappersträckfilmen, undrar du säkert hur den fungerar. Och tro oss, den är lika enkel att använda som den låter.

Och eftersom en bild säger mer än tusen ord:

 

 

  • INGET häftämne eller beläggning behövs mellan papperslagren. 
  • INGA speciella maskiner behövs. Filmen fungerar på både halv- och helautomatiska förpackningsmaskiner. 
  • INGET behov av en specialdispenser, eftersom rullarna passar standardprodukter.

Machine roll

Hand roll

Är denna produkt för dig?

Vi vet att den innovativa papperssträckfilmen kommer att väcka uppmärksamhet. Vår största prioritet är att ditt paket ska vara säkert inslaget så att det kan levereras i sitt ursprungliga skick. Här är därför som utlovat en lista över de huvudsakliga användningsområdena för papperssträckfilm:

Vi rekommenderar att den används på lätta A-pallar (runt 300 kg) och inte högre än 120 cm, med jämna kanter.

Angående fraktvillkor: Vi rekommenderar att papperssträckfilmen enbart används för direktleveranser (från avsändare till mottagare). Den fungerar utmärkt för egen lagring (särskilt som dammskydd) och som en in-house logistiklösning. Och slutligen, som med allt papper, rekommenderas det att användas endast i torra områden (eftersom pappret kan försämras över tid i fuktiga områden).

En innovativ lösning

Vid behov kan du alltid kombinera papperssträckfilmen med ett extra skyddslager, som anti-glid papper, kantskydd eller bandning, för att öka motståndskraften och genomföra interna tester före leverans. Papperssträckfilmen har dock redan genomgått tester hos Antalis Packaging vilket visade på hög effektivitet när produkten används under rätt förhållanden.

Paper Stretch Master’in Performance är en innovativ lösning från Antalis för dig som letar efter mer hållbara förpackningar och ett alternativ till plaststräckfilm.

 

Interesserad av att testa papperssträckfilmen? Kontakta oss: 

Thomas Johansson, Product Specialist Stretchfilm Scandinavia
thomas.johansson@antalis.com
+46 70 816 09 67 

Läs alla produktspecifikationerna här