Inspiration, Optimerat logistikflöde, Testimonials, Nyheter, Kundcase, Emballage

Lidingö Förrådscenter: Smart modulsystem och mer yta till verksamheten

02 feb 2022 —
Skriv ut
Modulanpassade förvaringsprodukter, snyggt staplade

Lidingö Förrådscenter är en lokal aktör som tror på närheten till kund och en god service. Därför är ett attraktivt sortiment inom flytt och self storage som underlättar för kunderna väldigt viktigt. Tillsammans utvecklade vi ett modulanpassat system som optimerar både lagerutrymmet och transporterna.

Lidingö Förrådscenter är en lokal aktör som tror på närheten till kund och en god service. Därför är ett attraktivt sortiment inom flytt och self storage som underlättar för kunderna väldigt viktigt. Tillsammans utvecklade vi ett modulanpassat system som optimerar både lagerutrymmet och transporterna.

Behov av produktutveckling och smartare logistik

Lidingö Förrådscenter ville erbjuda sin kunder produkter som tillåter dem att använda sina kubik på ett optimalt sätt. För att underlätta den tetris-liknande packningen i förrådsutrymmena ville de ha förvaringsprodukter som var bättre anpassade till just det ändamålet.

 

Lidingö Förrådscenter hade även stora direktleveranser från producent. Det medförde att de själva var tvungna att lagerföra stora mängder packmaterial i sina egna lokaler - och har du en self storage-verksamhet vill du hellre frigöra den ytan till kunder. 

 

Leveranserna direkt från producent innebar även långa leveranstider vilket gjorde att de kunde få tomt på hyllan innan nästa leverans kom. Det krävdes mycket inköpsplanering för att optimera lagerutrymmet. 

bar-pink.png

 

"Samarbetet med Antalis och Magnus Ågren fungerar utmärkt. De förstår vad jag och mina kunder efterfrågar och hjälper till med både produktutveckling och lagerhållning."

 

Magnus Hådell
COO, Lidingö Förrådscenter

Magnus Hådell - Ägare hos Lidingö Förrådscenter

Smart packning med modulanpassning

 

För att kunderna skulle kunna packa så kompakt som möjligt och nyttja sina kubik på bästa sätt var modulanpassade förpackningsprodukter den bästa lösningen.

 

Inte alla saker man packar är lämpliga att ligga i en flyttlåda. Tunga saker kan behöva mindre lådor för att man ska orka bära om lådan är fylld till max. 

 

Vi tog därför fram en boklåda som hade halva måttet av flyttlådan som säljs vid förrådscentret. Glasinredet kan även delas på hälften för att passa perfekt i boklådan.

 

Modulsystem med flyttlåda, boklåda och glasinrede

 

Men modulanpassningen slutar inte vid de 3 produkterna. Lidingö Förrådscenter drar nytta av hela vår modulanpassning med:

 

Modulsystemet gör att deras kunderna kan packa och stapla sina saker med en högre packvolym. Varje låda kan fyllas till max och lådorna staplas enkelt kompakt då de är anpassade till varandras mått.

Lagerhållning, snabba leveranser och pallbyten

Numera har Magnus mer yta att hyra ut eftersom att han inte behöver lagerhålla sina produkter själv - Vi lagerhåller alla hans produkter. Inköpen sker enkelt via hans egen favoritlista på hemsidan och leveranserna kommer dagen efter. Den tidskrävande inköpsplanering och de långa leveranstiderna behöver han inte längre tänka på.

 

Vid varje leverans plockar vi även upp förra leveransens tompallar kostnadsfritt så att de slipper göra sig av med pallarna som de ändå inte har någon användning för.

 

De får nu mer tid och yta till verksamheten samt smarta produkter som underlättar för kunderna!

 

 

+ Fördelar

Antalis logistiklösning

Logistiklösning

De får mer yta över till uthyrning då vi lagerför deras produkter. De får snabbare leveranser och kostnadsfria pallbyten.

blog-N2-3.jpg

Anpassade produkter

Produkter bättre anpassade till verksamheten vilket underlättar för kunderna.

blog-N4-8.jpg

Sparar tid

Nu slipper de tidskrävande inköpsplanering hos olika leverentörer. Dessutom får de leverans dagen efter. 

Flyttkatalogen

Vi erbjuder ett brett, relevant och högkvalitativt sortiment av flyttprodukter som möter din verksamhets specifika behov. Ta del av hela vårt lagerförda flyttsortiment och lite tips i vår flyttkatalog - Allt för flytten.

Öppna katalogen
Katalogen: "Allt för flytten"

Andra kundcase