Nyheter, Optimerat logistikflöde, Produkter & tips

Undvik arbetsskador: 4 råd för att förebygga arbetsolyckor

04 maj 2021 — lager, logistik, arbetsskador, arbetsolyckor
Skriv ut
undgå arbejdsulykker

Upplever du att det är många arbetsrelaterade skador på ert lager? Här får du 4 råd till hur du kan förbättra säkerheten på ditt lager och förebygga att du och dina kollegor upplever arbetsolyckor.

Upplever du att det är många arbetsrelaterade skador på ert lager? Här får du 4 råd till hur du kan förbättra säkerheten på ditt lager och förebygga att du och dina kollegor upplever arbetsolyckor.

Ett_packaging.pngFörbättra ergonomin

Belastningar på kroppen i samband med godshantering står för en del i statistiken över arbetsskador och är väl värd att se över.

För att förbygga ergonomiska skador är det viktigt att lyfttekniker, arbetsposititioner och lämpliga hjälpmedel finns tillgängliga. En palldragare är ovärdelig för att undvika felaktiga lyft. Fundera över om ni behöver maskiner till hjälp för att paketera ert gods. På så sätt unviker ni monoton, manuell inpackning av ert gods.
 

Två_packaging.pngTydlig uppmärkning

För att undvika att bli påkörd på lagret är det viktigt att märka upp var man kan gå och var man kan köra med  t.ex. truck. Utarbeta interna regler för var man får köra och märk upp tydligt var gränsenserna går för gång- och körområden.

Med smart och slitstark golvmarkering kan du enkelt göra linjer på golvet som tydligt guidar både medarbetare och besökare hur de får ta sig på lagret.

Tre_packaging.pngUndvik fallolyckor

Gods ramlar ner, klämda tår eller fingrar p.g.a. hantering av gods - oavsett formen eller vikten på ditt gods är det viktigt med  ett stabilt underlag.

Pallar är ett utmärkt val, och varorna måste säkras ordentligt för att hålla pallen stabil. Stabilt underlag och en god laststabilitet är självklart även viktigt för transporten och förvaringen, så det är inget man bör tumma på.

Fyra_packaging.pngTag hand om hygienen

En ren verksamhet är en säker verksamhet! Om du håller ditt lager rent har du färre problem med bakterier och virus och kan på så sätt unvika sjukfrånvaro. Använd lämpliga produkter till handhygien, avtorkning och rengöring.

Ett bra ställe att starta på är byta ut alla handdukar av tyg till papper, och att köpa handtvål med touch free-funktion.

 

 

Andra artiklar

  • Alla