Inspiration, Optimerat logistikflöde, Nyheter, Emballage

3 smarta lösningar som effektiviserar din flyttverksamhet

01 feb 2022 — Flytt, tips, effektivitet
Skriv ut
Glada flyttanställda som lastar ur

Att driva ett flyttföretag eller en self storage-verksamhet kommer med sina utmaningar. Flaskhalsar i verksamheten brukar handla om inköp av material, lagerhållning och logistik. I det här inlägget går vi igenom tre vanliga utmaningar och ger förslag på smarta lösningar som kan effektivisera din verksamhet!

Att driva ett flyttföretag eller en self storage-verksamhet kommer med sina utmaningar. Flaskhalsar i verksamheten brukar handla om inköp av material, lagerhållning och logistik. I det här inlägget går vi igenom tre vanliga utmaningar och ger förslag på smarta lösningar som kan effektivisera din verksamhet!

Inköp av flyttprodukter – dyrt och tidskrävande

En vanlig utmaning som många flyttfirmor och self storage-företag ställs inför är den tid och energi det tar att köpa in material. Inte sällan har man travar av kataloger från olika leverantörer och har svårt att få en översikt över vilka produkter som passar ens behov bäst. Man åker ofta runt till olika leverantörer för sina inköp, och ofta kostar det mer än vad det faktiskt behöver göra.  Det här är tid och pengar som man egentligen vill lägga på kärnverksamheten.

 

Istället för att leta runt bland mängder av produkter hos olika leverantörer vore det väl toppen om du kunde samla dina inköp hos en proffsig och stabil leverantör med ett samlat flyttsortiment? Det är precis det vi på Antalis kan hjälpa dig med. Vi har samlat alla produkter som du behöver och kan skräddarsy lösningar efter just dina verksamhetsbehov.

 

En flyttlåda fylld med flyttprodukter

 

Kostsam lagerhållning och logistik

Förutom att hitta rätt produkter vid rätt tillfälle, ligger utmaningen också i att allt behöver förvaras innan användning. När man köper direkt från producenten är det ofta väldigt stora partier man behöver göra plats för. Att lagerhålla sina produkter själv blir därför ofta tidskrävande och kostsamt.

 

En lösning är att få mindre leveranser oftare. På så sätt slipper du ha ett stort lager och kan beställa produkter vid behov och anpassa mängden efter hur verksamheten växer. Just precis det vill vi hjälpa dig med. Vi har ett brett lagerfört flyttsortiment och kan även lagerföra dina profilerade flyttlådor. På det sättet kan du enkelt beställa den mängd du behöver och få leverans redan dagen efter. Eller så kan du välja att hämta upp den själv om du har bråttom.

 

Tompallar som kostar och äter upp värdefull tid

Som flyttverksamhet har man inte någon större användning för tompallar som blir över efter en leverans av flyttprodukter. Det tar tid att göra sig av med pallarna och många gånger debiteras man även för dessa – tid och pengar som du kan lägga på viktigare saker såsom att utveckla din verksamhet och vara där för dina kunder.

 

När vi kan leverera med våra egna bilar kan vi även ta med oss dina tompallar tillbaka. Då slipper du onödig debitering och tid som krävs för att göra dig av med dem.

Antalis rosa lastbil och tompallar

 

 

Flyttkatalog

Vi erbjuder ett brett, relevant och högkvalitativt sortiment av flyttprodukter som möter din verksamhets specifika behov. Ta del av hela vårt lagerförda flyttsortiment och lite tips i vår flyttkatalog - Allt för flytten.

Öppna katalogen
Katalogen: "Allt för flytten"

 

 

 

Läs också...