mån-fre 08:00-16:30
KONTAKTA OSS
Förpackningar med wow-effekt, Inspiration, Nyheter, Emballage

Stick ut på marknaden med rätt förpackning

21 mar 2022 — Unboxing experience, e-handel, förpackning, kundupplevelse
Skriv ut
Unboxing experience

Antalet beställningar online har exploderat de senaste åren och fler och fler butiker satsar på e-handel. Konsumenterna har höjt sina förväntningar och många aktörer på marknaden har svårt att differentiera sig. Med konkurrensparametrar som snabb leverans, enkel returnering och en fantastisk kundupplevelse har du behov en förpackning som verkligen kan leverera. Därför får du här 7 tips på hur du kan ge dina kunder en unik upplevelse de sent glömmer.

Antalet beställningar online har exploderat de senaste åren och fler och fler butiker satsar på e-handel. Konsumenterna har höjt sina förväntningar och många aktörer på marknaden har svårt att differentiera sig. Med konkurrensparametrar som snabb leverans, enkel returnering och en fantastisk kundupplevelse har du behov en förpackning som verkligen kan leverera. Därför får du här 7 tips på hur du kan ge dina kunder en unik upplevelse de sent glömmer.

Unboxing experience - guideGuide till den ultimata unboxing experience

1. Matcha ditt transportemballage med din primära förpackning

Det kräver unika upplevelser för att behålla kunderna. Med tryck på förpackningen har du möjlighet att sticka ut i mängden, och utseendet på din transportförpackning har inga gränser. Istället för en neutral låda kan du enkelt spegla ditt varumärke. Dina kunder får en mer fulländad köpupplevelse och en positiv uppfattning av ditt varumärke.

73% menar att förpackningen har betydelse för vilken förpackning de köper. (Packaging Innovations)

 

När det kommer till tryck på din låda har du 3 möjligheter:

tryk2.jpg

1. Tryck på insidan:
De flesta överväger endast tryck på utsidan av lådan, men det finns faktiskt två bra anledningar till att sätta tryck på insidan: Den första är överaskningsmomentet! Om kunden mottar en neutral är förväntningarna ganska låga. När de sedan öppnar lådan - wow! Mot alla förväntningar möts de av ett riktigt snyggt tryck.

Den andra anledningen är säkerheten. Genom att hålla utsidan neutral kan inte potentiella tjuvar genomskåda innehållet.

tryk1.jpg2. Tryck på utsidan: 
Om säkerheten inte är ett problem (eller förpackningen är säkrad på annat vis) ger utsidan tillfälle för värdefullt reklamutrymme som lyfter ditt varumärke eller specifika kampanjer.

Och till din glädje kan det göras till ett relativt överkomligt pris tack vare digital tryckteknik. Du behöver inte heller beställa pallvis åt gången - win win.

tryk3.jpg3. Tryck på både insida och utsida: 
Om budgeten tillåter kan du personalisera på in- och utsida. 

En- eller tvåfärgat tryck kan vara otroligt stilfullt och effektivt. Men om ditt varumärke förknippas med många färger så bör du kanske överväga att se till att alla färger kommer i trycket.2. Maximera din synlighet med etiketter och sleeves

Etiketter eller sleeves med din logga, personliga meddelanden eller budskap är et enkelt, snabbt och prisvärt sätt att skapa en sammanhängande look på dina förpackningar. Du maximerar din synlighet, sticker ut i mängden, skapar igenkänning och top of mind-effekt.

 

2 anledningar att använda etiketter:

Tryckkvaliteten är hög och härdig. Tekniken som används vid tryck på etiketter gör att de blir tåliga mot repor och slitage och behåller en snygg finish.

Etiketter är perfekta till kampanjer och säsonger m.m.
De ökar effekten av din marknadsföringsinsats och chansen att dina kunder minns dig. Samtidigt är det även lättare att skapa minnesvärda kundupplevelser.

Och sleeves då?

Sleeves är ett kostnadseffektivt sätt att differentiera olika produktergrupper utan att investera i många olika förpackningar. Sleeves med tryck kan även enkelt förvandla en vanlig wellåda till en lyxig förpackning. Vissa verksamheter använder sleeves som en del av returneringsprocessen. Om kunden vänder ut och in på förpackningens sleeve så visas istället returadressen och annan viktig information kopplad till returen - här finns ingen anledning att skriva ut nya etiketter.

Sleeve på en förpackning

 

3. Låt varumärket genomsyra din förpackning

Glöm inte utfyllnadsmaterialet när du vill optimera kundupplevelsen. Med rätt utfyllnad får du nämligen en förpackning som både skyddar väl och ser bra ut. Välj t.ex. silkespapper i färger som matchar eller komplimenterar ditt varumärke - det handlar om att skapa en fulländad köpupplevelse med en röd tråd hela vägen.

Effektfullt utfyllnadsmaterial i en förpackning

Många e-handlare använder bubbelplast och packchips för att det är billigt. Vad vissa ofta glömmer är att dessa volymiösa material kräver stor lagerplats.

 

Tänk även på att välja utfyllnadsmaterial som matchar din produkt och din profil. Om du har en mer miljövänlig profil så ska utfyllnaden självklart matcha. Här kan du t.ex. välja kraftpapper, sizzlepack eller annan utfyllnad som backar ditt budskap.

 4. Gör det personligt

Ge dina kunder en upplevelse utöver det vanliga med personliga meddelanden anpassade till kampanjer, giveaways, etiketter och mycker annat. Förpackningen ör din e-handels första fysiska möte med kunden så se till att de läggere dig på minnet.

2 anledningar att ge lite extra

1. Kunden känner sig speciell och värdefull, och du stärker er relation samt ökar chansen för att de handlar hos dig igen.

2. Du skapar en minnesvärd köpupplevelse som stärker ditt varumärke och ökar värdet på din produkt.

Personlig förpackning med tack-kort5. Låt enkel returnering öka kundlojaliteten

Returförpackningen är viktig, men många gånger förbisedd. Och om det är jobbigt och tidskrävande för dina kunder att returnera kommer de sannolikt inte att handla hos dig igen.

PÅSAR MED ÅTERFÖRSLUTNING: Påsar med återförslutning finns med dubbel tejp vilket gör det enkelt att returnera sin vara. 

RETURLÅDOR: Returlådor har inbyggd rivremsa som gör det möjligt att navända lådan 2 gånger. Förpackninge är enkel att viak ihop, försluta och öppna.

FRAKTSEDLAR: Ett enkelt emballagetips som underlättar returnering för kunden är lägga med fraktsedel, returkuvert eller påsar med fraktsedel påklistrad.

Enkel och bekväm returnering har stor betydelse för din kunds slutgiltiga bedömning av din e-handel. Men det är inte enda fördelen! Utöver att du optimerar kundupplevelsen så ökar du även chansen för att din returnerade varor kommer tillbaka i samma skick som när de först lämnade lagret.


6. Stick ut i mängden med skräddarsydd förpackning

Imponera på dina kunder med en annorlunda och smart förpackningslösning som skiljer sig från konkurrenternas förpackningar i både form, funktion och utseende. Med skräddarsytt emballage får du inte bara din helt egna unika förpackning som fångar blickar och lämnar kunden med ett varaktigt intryck, du får även en förpackning som är utvecklad att passa din produkts behov. På så sätt kan föpackningen ge ett bra produktskydd och ha minimalt tomutrymme. 

Men kan det verkligen löna sig att satsa på en skräddarsydd förpackning? Ja, det kan det! För bara en liten besparing per paket växer snabbt när det handlar om hundratals eller kanske tusentals enheter i verksamheten.

 

special emballage

 


7. Minska din miljöpåverkan

En av de större trenderna inom e-handel är omtanken för miljön. Vill du gärna driva en mer miljövänlig verksamhet? Då är din förpackning en bra ställe att börja på.

64%

vill att förpackningen ska kunna återvinnas

53%

vill att förpackningen ska kunna återanvändas

46%

önskar att förpackningen är anpassad till produktens storlek

39%

önskar att förpackningen är biologiskt nedbrytbar

Önskar du att minska din miljöpåverkan utan kompromissa på kvalitet och service?
Det behöver faktiskt inte vara så svårt. Här får du 6 tips till en mer miljövänlig förpackning:

  1. Undvik överpaketering
  2. Använd lådor som är anpassade till produktens storlek
  3. Välj emballage av återvunna material
  4. Använd återvinningsbara material 
  5. Välj kvalitetesmaterial så du inte behöver extra förpackningsmaterial
  6. Används miljövänligt fyllnadsmaterial
Ladda ner vår nya guide

Förpackningen: Nyckeln till en effektiv e-handel

E-handeln har exploderat de senaste åren och konsumenternas förväntningar har höjts: Snabb leverans, unika kundupplevelser och enkel returnering. Här spelar förpackningen genomgående en central roll.

Ladda ner din guide här
Guide: Förpackningen: Nyckeln till en effektiv e-handel

Andra artiklar

  • Alla