Inspiration, packaging, Nyheter, Kundcase, packaging-case-studies

Hur man lämpar förpackningen för stora hemleveranser

10 aug 2022 — Kundcase; Logistik; Skräddarsydda förpackningar; Hemleverans
Skriv ut
Consumer experience cykel

En cykelhandlare behövde öka effektiviteten i sin förpackningsprocess för hemleverans. Genom att lyssna på deras medarbetarinput kunde vi erbjuda en specifik skräddarsydd lösning.

En cykelhandlare behövde öka effektiviteten i sin förpackningsprocess för hemleverans. Genom att lyssna på deras medarbetarinput kunde vi erbjuda en specifik skräddarsydd lösning.

Kundens utmaning

Under lockdown när fysiska butiker tvingades stänga - utvecklade återförsäljaren snabbt en webbshop för att kunna sälja produkter och möta den ökande efterfrågan på cyklar. Att packa cyklarna visade sig dock vara mer problematiskt.

 

De behövde förpackningar som passade både en mängd olika cykelstorlekar och som var lätta att hantera och montera – något som deras dåvarande förpackningsleverantör inte kunde erbjuda. Efter att ha letat efter alternativa leverantörer på nätet hittade ägaren Antalis.

Antalis lösning

En skräddarsydd låddesign i tre olika storlekar för att rymma små, medelstora och stora cyklar. Lådorna är gjorda av 200gsm wellpapp med yttre och inre kraftpapper (200K/BC/K). Ett kartonginlägg passar runt cykeln och håller den säker, medan Filipak TT-pappersfyllning ger extra skydd under transporten.

 

Consumer-experience-bicycle-solution2.jpg

 

bar-pink.png

"Som en ny aktör av försäljningen med webb/hemleverans har vi varit mycket nöjda med den service vi fått från Antalis. Med en snabbt föränderlig försäljning och ett stort behov av smarta förpackningar, har Antalis visat sig vara en extremt pålitlig leverantör. De hanterar både vår förpackningstillgänglighet och kontrollerar våra kostnader"

Vår kund.

Processen

Med ett tydligt ramverk satte Antalis förpackningsteam igång med att utveckla en lösning:

 

  • 1. Utforska: Tid spenderades med distributionsteamet av cyklarna för att ställa frågor. Bland de önskade förpackningsfunktionerna fanns överlappande lådflikar för att ge extra styrka till toppen och botten av lådorna; handhål så att lådorna blir lättare att manövrera; och en separat insats för att hålla cyklarna säkra i lådan. Kunden ville också att deras lådor skulle vara specialtryckta med deras varumärke, något den tidigare leverantören inte hade kunnat erbjuda.

 

  • 2. Föreslå: Antalis föreslog tre storlekar av lådor som skulle rymma det breda utbudet av cyklar som levereras. Användningen av en separat insats skulle säkerställa att cyklar av olika storlekar förblir säkra i lådan och överlappande flikar och handhål adderades till lådans design. Slutligen rekommenderade Antalis användningen av FillPak TT, som omvandlar ark av kraftpapper till miljövänlig fyllning av tomrum, för att skydda cyklarna under transporten.

 

  • 3. Test: Antalis tog fram en provlåda som uppfyllde alla krav på drömlistan. Nöjd med provet lade kunden en beställning, ingen testning krävdes.

 

  • 4. Implementera: Till en början levererade Antalis 100 exemplar av varje typ av låda varje vecka, och allt eftersom kundens verksamhet har expanderat har Antalis kunnat fortsätta att stödja deras tillväxt.

Fördelar

Efficiency-icon.jpg

Effektivare

Snabb och enkel att montera. Handhål säkerställer manövrerbarhet.

Environmental-icon.jpg

Miljövänligare

100% återvinningsbar lösning

picto-support-packaging-solution.jpg

Support

Antalis responshastighet i kombination med omfattande resurser, säkerställer att kunden kan växa eller skala ner sin verksamhet i linje med efterfrågan.